Znanstveno dokazani značajni anti-kancerogeni učinci čička (sikavice)

SikavicaNedavno su znanstvenici prikazali anti-kancerogeni učinak silibinina, glavnog biološkog aktivnog sastojka čička. Široko rasprostranjen kao narodni lijek za jetrene bolesti, čičak je siguran i dobro se podnosi te štiti jetru od oštećenja izazvanih lijekovima ili alkoholom. Silibinin je visoko pročišćeno mlijeko čička s definiranom kemijskom strukturom i molekularnom težinom.
Studiju je proveo Dr. Ke-Qin Hu i njegov istraživački tim na Irvine, Kalifornijskom Univerzitetu.

Studiju je proveo Dr. Ke-Qin Hu i njegov istraživački tim na Irvine, Kalifornijskom Univerzitetu. Dr. Hu je iskusan istraživač i znanstvenik te liječnik hepatolog. Objavio je više od 70 znanstvenih članaka u različitim profesionalnim medicinskim časopisima. Mnoge od njegovih znanstvenih publikacija fokusirane su na virusni hepatitis B i C, cirozu i rak jetre, što je značajno pridonijelo boljem razumijevanju uobičajenih jetrenih bolesti.

Otkriće Dr. Hu i njegovih kolega o anti-kancerogenom učinku silibina objavljeno je u Svjetskom gastroenterološkom časopisu. Istraživači su otkrili posredovanje silibilina u anti-kancerogenom učinku tako što (1) smanjuje razmnožavanje kancerogenih stanica i ciklus razvijanja stanica; (2) poboljšava programiranu smrt stanica raka; (3) mijenja kromatin strukturu stanica raka.

Rezultati njihovih istraživanja pokazuju da se silibinin može koristiti kao prevencija razvoja raka jetre koji je jedan on najraširenijih u svijetu. Rezultati su također naveli na razmišljanje o mogućnosti testiranja drugih biljnih nadopuna za moguće liječenje raka.

Izvor www.medicalnewstoday.com, originalni članak možete pročitati ovdje.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)