Mobilni InfoHep Centaroutreach program prema rizičnim skupinama

Mobilni InfoHep Centar je prerađeno kombi vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima. Usluge koje pružamo su za sada najviše usmjerene prema osobama koje su bile ili jesu u rizičnom ponašanju; uživaoci opojnih droga bivši ili sadašnji, zatvorenici i veterani.

U našem kombiju koji je prerađen i opremljen za pružanje zdravstvenih usluga na terenu, liječnici regionalnih Zavoda za javno Zdravstvo pružaju usluge testiranja te vode službenu evidenciju o pozitivnim osobama kako bi se prikupili podaci za registar. Testiranja na Hepatitis i HIV se provode brzim testovim, što znači da korisnici rezultate na obavljene pretrage dobiju za 20 do max. 40 minuta.

Osim testiranja na zarazne bolesti, liječnici regionalnih bolničkih centra pregledavaju jetru mjerenjem fibroze jetre elastografijom; Mobilni InfoHep Centar je trenutno opremljen prijenosnim Fibroscan-om. Cjelokupnu uslugu za oboljele zaokružuje prisutnost liječnika specijalista koji provodi liječenje. On odmah po završetku testiranja i pregleda jetre provodi razgovore sa oboljelima i preporučuje/dogovara daljnje liječenje. Ovim načinom rada korisnicima smo u njihove (ruralne) sredine doveli zdravstvene usluge koje im inače nisu lako dostupne.

Hepatos Logo

Hepatos
povjerenik svjetske zdravstvene organizacije

Hrvatsko društvo za bolesti jetre "Hepatos" je pravni sljednik Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa “Hepatos”. Hepatos je nevladina i nestranačka organizacija osnovana u Splitu 2000. godine s osnovnim ciljem pružanja pomoći oboljelima od hepatitisa.

Više informacija
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - Splitska banka
IBAN - HR42 2330003-1100069060

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više