Mobilni InfoHep Centaroutreach program dostupan svima

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i  bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

U našem kombiju, koji je prerađen i opremljen za pružanje zdravstvenih usluga na terenu, liječnici regionalnih Zavoda za javno Zdravstvo pružaju usluge testiranja na HCV i HIV a u budućnosti i na druge spolno i krvlju prenosive bolesti. Testiranja se provode brzim testovim, što znači da korisnici rezultate na obavljene pretrage dobiju za 20 do max. 40 minuta.

Osim testiranja na zarazne bolesti, liječnici specijalisti regionalnih bolničkih centra vrse pretragu jetre mjerenjem fibroze metodom transientne elastografije*; Mobilni InfoHep Centar je trenutno opremljen najnovijim prijenosnim uređajem Fibroscan®**.

Cjelokupnu uslugu za oboljele zaokružuje prisutnost liječnika specijalista koji provodi liječenje. On odmah po završetku testiranja i pregleda jetre provodi razgovore sa oboljelima i preporučuje/dogovara daljnje liječenje.

Ovim načinom rada korisnicima smo u njihove sredine doveli zdravstvene usluge koje im inače nisu lako dostupne.

* Elastografija – alternativa biopsiji jetre, elastografija (FibroScan®) je neinvazivna metoda procjene stupnja oštećenja jetrenog tkiva. Mjerenjem nisko frekventnog zvučnog vala koji se pomiče uzduž jetre, ovaj test bilježi brzinu kojom se zvučni valovi pomiču što korelira sa stupnjem jetrene fibroze. Što je gušće (fibroznije) tkivo, to se zvučni valovi brže miču. Korištenjem ultrazvučne tehnologije ovaj test je brz i bezbolan. Osnovni nedostatak kod korištenja elastografije je što se ne može koristiti kod pacijenata koji imaju ascites ili koji su pretili. ** FibroScan®, uređaj koji tijekom 5 – 15 minutnog pregleda na potpuno bezbolan način mjeri elastičnost i utvrđuje stupanj oštećenja jetre.

Hepatos Logo

Hepatos
povjerenik svjetske zdravstvene organizacije

Hrvatsko društvo za bolesti jetre "Hepatos" je pravni sljednik Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa “Hepatos”. Hepatos je nevladina i nestranačka organizacija osnovana u Splitu 2000. godine s osnovnim ciljem pružanja pomoći oboljelima od hepatitisa.

Više informacija
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više