Znanstvenici rade na lijeku za hepatitis B

laboratorijMedicinski znanstvenici radne na načinu izlječenja hepatitisa B redovitim injekcijama cjepiva.
Nadaju se kako cjepivo može eliminirati oboljenje jednom zauvijek.
U kliničkom pokusu su do sada su uspjeli izliječiti jednog HBV nosioca virusa sa novom metodom.

Prema Pierre Tiollaisu, medicinskom znanstveniku i emeritus profesoru sa Pasteur instituta, znanstvenici su cijepili nosioca tri puta u tri mjeseca. Nakon dodatnih tri mjeseca, otkrili su kako više nije bilo virusa.

Ova metoda je još uvijek u eksperimentalnoj fazi, izjavila je Zhang Xinxin, direktorica Shanghai Ruijin bolničkog odjela za infektivna oboljenja.

„Možda će trebati nekoliko godina kliničkih pokusa prije nego što ova metoda uđe u upotrebu“, izjavila je.
Za vrijeme predavanja na Shanghai Science Hall, Tiollais je podijelio svoje iskustvo u razvoju prvog DNA preinačenog cjepiva protiv HBV sa kineskim znanstvenicima.
Bio je prilično optimističan u vezi HBV terapije te je izjavio kako je cijepljenje pokrilo veliki omjer populacije u zemlji.

Cjepivo je raspoloživo za 90% novorođenčadi u zemlju u urbanim područjima i 85% u ruralnim područjima.
Prema Tiollaisu, masovno nacionalno cijepljenje protiv hepatitisa B od 1992 godine je spriječilo više od 30 miliona Kineza da postanu nosioci virusa.
Samo 7% odraslih osoba u zemlji je nositelj HBV u odnosu na 10% 1992 godine.
Među novorođenčadi i djecom omjer infekcije se smanjio sa 10% iz 1992 godine na 2% danas.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)