Zdravstveni sustav u Kanadi je odobrio Medivirov simeprevir za liječenje hepatitisa C

hcvMedivir AB, brzo rastuća farmaceutska kompanija koja je fokusirana na infektivna oboljenja je dobila odobrenje od zdravstvenog sustava u Kanadi za simperevir za liječenje kroničnog hepatitisa C, genotipa 1 u kombinaciji sa pegiliranom interferonom alfa i ribavirinom kod odraslih osoba sa kompenziranim jetrenim oboljenjem uključujući i cirozu a koji do sada nisu bili liječeni ili koji se nisu uspjeli izliječiti sa prethodnom interferonskom terapijom (pegilirani ili ne-pegilirani interferon) i robavirinom.

Simeprevir je dobio status prioritetne recenzije i to je prvi tretman za kronični hepatitis C koji će biti odobren u Kanadi za primjenu jednom dnevno sa pegiliranim interferonom i ribavirinom.

Da bi u Kanadi lijek dobio status prioritetne recenzije mora pokazati efikasan tretman za ozbiljno, po život opasno oboljenje ili stanje za koje ne postoji marketinški lijek u Kanadi. Ili, on mora pokazati značajno povećanje efikasnosti i/ili smanjenje rizika tako da je sveukupni profil koristi/rizika poboljšan u odnosu na postojeće terapije za oboljenje koje nije adekvatno liječeno sa lijekovima koji su već na tržištu Kanade.

„Kanada je drugo tržište gdje je simeprevir odobren te će biti novi lijek u tretmanu hepatitisa C. Proces prioritetne recenzije pokazuje važnost ponude novih opcija tretmana za najteže lječive pacijente te smo vrlo zadovoljni što je pacijentima i liječnicima pružena nova nada,“ izjavio je Maris Hartmanis, izvršni direktor Medivira.

Odobrenje za simeprevir u Kanadi je zasnovano na četiri ključne studije na pacijentima sa kroničnim hepatitisom C i genotipom 1: kod do sada ne liječenih pacijenata (studije QUEST-1 studije QUEST-2) te kod pacijenata koji nisu uspjeli sa prethodnim tretmanom sa pegiliranim interferonom i ribavirinom; u PROMISE studiji (prethodni relapseri) i ASPIRE studiji (prethodni non-responderi).


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)