Zatraženo odobrenje za Telaprevir u Europi

telaprevirJanssen-Cilag će zatražiti odobrenje od Medicines Agency (EMA) za Telaprevir, novi istražni lijek za liječenje kroničnog hepatitisa C, genotipa 1.

Predana je marketinška autorizacija za Telaprevir, selektivni inhibitor proteaze dizajniran za upotrebu zajedno sa pegiliranim interferonom i ribavirinom, trenutnim standardom za liječenje.

Zahtjev je baziran na pozitivnim podacima iz faze III kliničkih pokusa koji su pokazali efikasnost tretmana u postizanju stalnog virološko odgovora među pacijentima.

Telaprevir je ranije bio prihvaćen od strane EMA za ubrzanu procjenu, status odobren tretmanima za koje se smatra da su od važnosti za javno zdravstvo.

Johan Van Hoof, šef globalnog terapeutskog područja za infektivna oboljenja i cjepiva pri Janseen je izjavio: „Podnošenje zahtjeva EMA za Telaprevir je prekretnica u liječenju HCV i pokazuje našu odlučnost u ispunjenju do sada neispunjenih medicinskih potreba.“

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)