Vlada je predložila podizanje iznosa odštete za oboljele od hepatitisa B

JapanTokio – vlada je predložila podizanje maksimalnog iznosa odštete za osobe inficirane hepatitisom B tijekom masovnog cijepljenja u kojem su neke igle korištene više puta sa 25 milijuna jena (približno 1.615.900 kuna) na 30 milijuna jena (približno 1.939.080 kuna).

Prijedlog za podizanje iznosa je podnesen okružnom sudu u Sapporo preko kojega vlada nastavlja tražiti kompromisno rješenje za nagodbu u vezi odštete, izjavio je izvor.

Maksimalan iznos odštete je planiran za familije onih koji su umrli te onih oboljelih od karcinoma jetre ili ozbiljne ciroze jetre.

Vlada također namjerava podići iznos odšeta za osobe oboljele od blažeg oblika ciroze jetre sa 10 milijuna jena (približno 646360 kuna) te za one oboljele od kroničnog hepatitisa sa 5 milijuna jena (približno 323180 kuna), izjavio je izvor.

Ali se vlada također pridržava svoje pozicije kako asimptomatični nosioci nemaju pravo tražiti odštetu na osnovi toga jer je prošlo 20 godina od njihovog cijepljenja, eliminirajući legalnu osnovu za odštetu.

Iako svi tužitelji zahtijevaju da se da odšteta u svim slučajevima, nije sigurno da li će postići kompromisni sporazum sa vladom na osnovi zadnjeg prijedloga do kraja ove godine.LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)