Vertex je počeo studiju sa dva oralna lijeka, Telaprevir + VX-222

VerteyVertex Pharmaceuticals Incorporated je objavio kako počinje prvi klinički pokus za procjenu vodećeg Verteksovog istražnog inhibitora polimeraze hepatitis C virusa (HCV), telaprevira, doziranog u kombinaciji sa kompanijinim vodećim istražnim HVC inhibitorom polimeraze, VX-222. Ova faza 2 pokusa će procijeniti stalni virološki odgovor korištenjem višestruke 12-tjedne kombinirane terapije telaprevirom/VX-222. Očekuje se da će u pokus biti uključeno približno 100 do sada ne liječenih pacijenata sa HCV genotipom 1 u više kliničkih centara od kojih će većina biti u SAD. Očekje se da će upisivanje pacijenata biti završeno u drugom kvartalu 2010 godine. Vertex očekuje dobivanje privremenih kliničkih podataka, uključujući sigurnosne i virusno kinetičke podatke iz ovog pokusa u drugoj polovici 2010 godine.

„Vertex predano radi na poboljšanju brige za pacijente sa HCV a objavljivanje ovih kliničkih pokusa sa dva oralna agenta, telaprevir i VX-222, označava naše prvo istraživanje potencijalne uloge kombiniranog režima za daljnje poboljšanje liječenja HCV“, izjavio je dr. sc. Peter Mueller, Vertexov izvršni potpredsjednik.

„Završetak treće faze razvojnog programa za telaprevir ostaje naš primarni fokus i mi smo na putu predavanja dokumentacije za odobrenje novog lijeka za tellaprevir u drugoj polovici 2010 godine. Mi vjerujemo kako telaprevir može predstavljati značajnu mogućnost poboljšanja liječenja HCV a istovremeno se fokusiramo na procjenjivanju dodatnih mogućnosti u svrhu potencijalnog poboljšanja HCV terapije u godinama što dolaze koristeći nove kombinirane režime bazirane na antivirusnim lijekovima. Mi vjerujemo kako će najavljeni pokus informirati razvojni put telaprevir/VX-222 bazirane kombinirane terapije i nadamo se prikupljanju prvih kliničkih podataka izovog pokusa kasnije ove godine,“ zaključio je dr. Mueller.
Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)