Nova studija kompanije Abbott o 3 HCV oralna lijeka

HCVAbbott i Enanta su objavili napredak zajedničkog početka faze 2 kliničkog pokusa istraživanja tri pojedinačna HCV antivirusna lijeka.

Abbott i Enanta Pharmaceuticals su objavili napredak u njihovoj suradnju u fazi 2 kliničkog pokusa za hepatitis C (HCV). Pokus će procijeniti tri HCV antivirusna lijeka uključujući istražni inhibitor polimeraze ABT-450 i ABT-072 koji se trenutno razvija ekskluzivno od strane Abbott kompanije. Svaki antivirusni lijek će biti individualno doziran u kombinaciji sa trenutnim standardom liječenja.

ABT-450 je bio otkriven kao dio saveza između Abbott i Enanta. ABT-333 i ABT-072, oba otkrivena interno od strane kompanije Abbott su dio razvojnog programa nukleozida inhibitora polimeraze.

„Naši znanstvenici marljivo rade u napretku tretmana za hepatitis C, koji je ozbiljna globalna epidemija koja utječe na 170 miliona ljudi širom svijeta,“ izjavio je dr. John M. Leonard, stariji potpredsjednik svjetskog istraživačkog odjela Abbott. „Kao vodeći svjetski predvodnik u razvoju antivirusnih terapija, mi smo fokusirani na izgradnji razvojnih tretmana za HCV kao i dobro pozicionirani za istraživanje snažnih i novih HCV terapija koje mogu pomoći pacijentima.“

Iako je napravljen značajan napredak u liječenju HCV, postoje ograničenja u efikasnosti i sigurnosti trenutnog standarda liječenja. Produženo trajanje tretmana (24 ili 48 tjedana kombiniranog tretmana pegilirang interferona alfa i ribavirina) još uvijek rezultira sa manje od 50% omjera uspješnosti kod osoba sa HCV genotipom 1. Dodatno, nuspojave od interferonske terapije mogu biti visoko problematične, često uključujući depresiju i simptome slične gripi.

„Početak druge faze je ključni korak u napretku naše HCV suradnje“, izjavio je dr. Jay R. Luly, predsjednik Enanta Pharmaceuticals. „Očekujemo napredak u suradnji sa Abbott u zajedničkoj viziji kreiranja važnog napretka u liječenju HCV infekcije.“

Ciljevi druge faze studije su procjena sigurnosti, tolerancije, farmakokinetičke i antivirusne aktivnosti jačine višestrukih doza ABT-450 ili ABT-333 ili ABT-072, svaki pojedinačno doziran kod do sada ne liječenih pacijenata inficiranih sa HCV genotipom 1, najučestalijim  i teško lječivim oblikom infekcije. Početna antivirusna aktivnost će biti procijenjena kroz trodnevni period monoterapije. Nakon toga, svaki antivirusni lijek će biti primijenjen sa pegiliranim interferonom/ribavirinom kroz 12 tjedana, nakon čega će uslijediti samostalni tretman sa pegiliranim interferonom/ribavirinom kroz dodatna 36 tjedna.

Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)