Rock zvijezde naglašavaju rizik od hepatitisa C

Jimy HendrixČesti rizični faktori za infekciju hepatitisom C su opisani u animiranom filmu u kojem su prikazani Keith Moon i Jimi Hendrix.
Ovaj film je dio NHS kampanje „Testirajte se, liječite se“, u kojoj se nastoji podići svjesnost o ovom oboljenju. Više rock zvijezda, uključujući Steven Tyler iz grupe Aerosmith i bubnjar grupe Clash Topper Headon je inficirano sa hepatitisom C.

Kratki animirani film je iskorišten kako bi se ljudi ohrabrili da razmisle da li su ikad bili izloženi riziku infekcije hepatitisom C i ako jesu da se testiraju i liječe.

Dr Kosh Argawal, konzultant hepatolog pri King's College Hospital u Londonu vjeruje kako film „sve govori“. Ako ste ikad bili izloženi riziku infekcije virusom, ubrizgavanjem narkotika ili na primjer tetoviranjem u inozemstvu, možda imate hepatitis C a da i ne znate“, izjavio je. „Dobra je vijest da se hepatitis C može liječiti, prema tome testirajte se i liječite se.“

Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)