Vertex je izjavio kako će FDA 23. svibnja donijeti odluku o Telapreviru

telaprevirVertex Pharmaceuticals Inc. je izjavio kako će regulatori u SAD i Kanadi ubrzati procjenu telaprevira, što znači da bi terapija za hepatitis C mogla biti odobrena mjesecima ranije nego što je to uobičajeno.

Vertex je izjavio kako će FDA uraditi šestomjesečnu prioritetnu procjenu telaprevira te je za očekivati kako će agencija donijeti odluku do 23 svibnja. Uobičajeno procjena FDA traje približno 10 mjeseci od datuma kada je proizvođač lijeka podnio dokumente za prijavu.

Direkciji za terapijske proizvode Kanadskog zdravstva će trebati 6-9 mjeseci kako bi donijeli odluku o telaprevir, izjavio je Vertex. Standardna procjena u Kanadi traje približno pola godine.

Telaprevir već ima ubrzanu procjenu u Europi. Analitičari vjeruju kako bi Vertex mogao zaraditi milijardu dolara godišnje od telaprevira, prvog lijeka od moguće serije novih lijekova za hepatitis C.

Telaprevir te lijek Boceprevir od Merck & Co. učinkovitiji su negoli stare terapije u kontroli virusnog jetrenog oboljenja.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)