UK: Novi lijek za hepatitis C "OLYSIO" Simeprevir i novi način plaćanja "Plati ako ozdraviš"!

Novi lijek za hepatitis C naziva Simeprevir je sada dostupan u Velikoj Britaniji i to ovisno o ishodu terapije plaćanje preuzima britanski zavod za zdravstveno osiguranje (NHS). Naime, "plati ako ozdraviš" naknada, u dogovoru sa NHS-om, pokriva troškove terapije u slučaju da ista nije uspješna nakon 12 tjedana. Implementacija ovog plana u Engleskoj omogućava osobama zaraženim kroničnim hepatitisom C (HCV) genotipa 1 (GT1) pristup novoj opciji liječenja. Farmaceutska kompanija Janssen također obavlja i krvne analize prije same implementacije terapije pokušavajući prilagoditi terapiju pacijentima u svrhu smanjenja troškova NHS-a ali i poboljšanju uspješnosti liječenja HCV-a simeprevir-om.

Simeprevir je lijek nove generacije, NS3/4A inhibitor proteaze (PI), razvijen od strane Janssen R&D Ireland-a i Medivir AB-a, koji se koristi u kombinaciji s drugim lijekovima za suzbijanje infekcije kroničnog hepatitisa. Simeprevir zaustavlja virusnu replikaciju povezujući se sa enzimom odgovornim za HCV replikaciju, čineći ga neaktivnim. Koristi se u kombinaciji s peginterferonom alfa-2a (pegINF) i ribavirinom (RBV) kod infekcija kroničnog hepatitisa C genotipa 1 i genotipa 4 u pacijenata bez obzira na razinu fibroze jetre. Simeprevir se uzima jednom dnevno tokom 12 tjedana kod pacijenata koji prvi put primaju terapiju te su primali pegilirani interferon i ribavirin tijekom 24 tjedna odnosno 48 tjedana kod pacijenata koji nisu pokazivali efekte liječenja. Iako je dopuštena terapija oba genotipa, NHS-ova "plati ako ozdraviš" naknada odnosi se samo na terapije za HCV genotipa 1 i bez kombinacije sa sofosbuvirom.

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)