Nastavak suradnje "Quest Diagnostics"-a I Američkog Centra za Kontrolu i Prevenciju Bolesti

 Kompanija za laboratorijska istraživanja, "Quest diagnostics", objavila je potpisivanje ugovora vrijednog 520.000 američkih dolara sa Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u svrhu prepoznavanja trendova testiranja, dijagnosticiranja i tretiranja četiriju sojeva (podvrsta) virusnog hepatitisa.
Kompanija "Quest diagnostics" će američkom CDC-u osigurati pristup i analize njihove nacionalne baze podataka kliničkih ispitivanja virusa hepatitisa koja uključuje informacije o više od 20 milijardi izvršenih testiranja. Potpisani ugovor je nastavak i daljnje razvijanje zajedničkog projekta kompanije i CDC-a o prikupljanju informacija obavljenih testova na pojedincima rođenima između 1945. i 1965. godine.
Upravo osobe rođene u navedenom periodu predstavljaju skupinu najizloženiju virusu hepatitisa, poznati pod pojmom "Baby Boomers", zbog naglog rasta nataliteta poslije Drugog svjetskog rata. Testiranje ove skupine na hepatitis C preporučila je i američka vlada 2012. godine.
Svrha proširenja ugovora je prepoznavanje trendova testiranja na hepatitis A, B, C i E, ali će se fokusirati na informacije o hepatitisu B i C pronađenim kod trudnica. Zajednički cilj je pronalazak praznina u razumijevanju koje mogu pomoći CDC-u da unaprijedi ciljano testiranje i tretman virusa hepatitisa. Podatci dobiveni istraživanjem biti će izmjenjeni u svrhu zaštite osobnih podataka testiranih osoba.
Medicinski direktor odjela infektivnih bolesti iz kompanije "Quest diagnostics" objašnjava: "Ako možete ljudima dijagnosticirati bolest, sljedeći očiti korak je omogućiti im adekvatan tretman". Tretman za hepatitis C drastično se izmjenio od trenutka kada je "Gilead Sciences Inc." predstavio lijek "Solvadi" u prosincu 2013. godine. U međuvremenu je "Gilead Sciences Inc." ponudio i drugi kombinirani lijek "Harvoni" ali je i "AbbVie" prezentirao konkurentski lijek koji također ima stopu uspjeha iznad 90%.

 

Izvor

 

 

 

 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)