Treća faza VALENCE studije je potvrdila sigurnost i efikasnost oralnog režima sa sofosbuvirom kod pacijenata sa hepatitis C genotip 3 infekcijom

HCVGilead Sciences, Inc. je objavio rezultate iz dvije studije, treće faze VALENCE studije i druge faze LONESTAR-2 studije koje procjenjuju uzimanje jednom dnevno nukleotidnog analognog inhibitora sofosbuvira kao dio kombinirane terapije za liječenje kroničnog hepatitisa C (HCV) među pacijentima inficiranim sa genotipom 3 HCV.

U trećoj fazi VALENCE studije 85% (n=212/250) ili do sada ne liječenih pacijenata ili onih koji su bili liječeni a imaju genotip 3 HCV, primili su 24 tjedni režim sofosbuvira plus ribavirina (RBV) postigli su stalan virološki odgovor 12 tjedana nakon tretmana (SVR12). Pacijenti koji postignu SVR12 se smatraju izliječenim od HCV infekcije.

„Rezultati VALENCE pokazuju visoku efikasnost 24 tjednog režima zasnovanog na sofosbuviru bez interferona za genotip 3 HCV pacijente sa ili bez ciroze.,“ izjavio se Dr. Stefan Zeuzem šef medicinskog odjela na Goethe University Hospital u Frankfurtu u Njemačkoj koji je ujedno i glavni istražitelj VALENCE studije. „Zamjetno je kako većina ovih pacijenata nije uspjela sa prethodnom terapijom a sofosbuvir je bio u mogućnosti da pruži stalan virološki odgovor.“

Dodatno, druga faza LONESTAR-2 studije je procjenjivala 12 tjedana sofosbuvira, RBV i pegiliranog interferona (peg-INF) među pacijentima koji nisu uspjeli sa prethodnim tretmanom sa pegiliranim interferonom i ribavirinom od kojih je približno polovica imala cirozu. U ovoj studiji, 83% (n=20/24) pacijenata sa genotipom 3 je postiglo SVR12.

Bilo je nekoliko prekida terapije zbog ozbiljnih nuspojava u VALENCE i LONESTAR-2 studijama. Sofosbuvir je bio dobro podnašan u VALENCE studiji a ozbiljne nuspojave u LONESTAR-2 su bile konzistentne sa sigurnosnim profilom peg-INF/RBV.


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)