Testiranjem utvrđeno kako su veterani pozitivni na HIV, hepatitis B i hepatitis C

John CochranKrvni testovi su potvrdili kako su neki veterani kojima su pružene stomatološke usluge u bolnici za ratne veterane John Cochran u Midtown inficirani sa HIV-om, hepatitisom B i hepatitisom C.

Iako je nejasno da li su pacijenti inficirani zbog toga što stomatološka oprema nije propisno sterilizirana, Kongres i veterani zahtijevaju odgovore.

Terri Odom je jedna od dvoje veterana koji su svjedočili o uznemirujućem pismu koje je primila obavještavajući je kako je možda bila izložena smrtonosnim virusima.

Izjavila je kongresu kako je pismo bilo bezosjećajno i ništa ozbiljnije nego li pismo koje ju obavještava kako je parkiralište ponovo popločano.

Earline Johnson, bivša zaposlenica u bolnici za ratne veterane koja je prije dva tjedna prekinula šutnju, izjavila je  zakonodavcima da je pokušala upozoriti više instance o problemima sterilizacije. Izjavila je kako je zbog toga bila otpuštena.

Kada je pomoćnik ministra za ratne veterane izjavio kako će Kongres dobiti potpunu dokumentaciju o problemima do sredine kolovoza, Kongres nije bio impresioniran.

Naposljetku je pomoćnik ministra uklonio njegove napisane primjedbe i izjavio kako je bio posramljen načinom na koji se upravljalo situacijom te kako potvrđene greške moraju biti ispravljene.

 

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)