Kamerun: dva miliona oboljelih od hepatitisa

KamerunOtkriveno je kako 10-15% stanovnika Kameruna boluje od hepatitisa B, C i D što čini sveukupnu brojku od preko dva miliona oboljelih stanovnika.
Ovaj podatak je nedavno obznanjen za vrijeme obilježavanja svjetskog dana hepatitisa u gradu Yaounde pod pokroviteljstvom Andre Mama Fouda, ministra javnog zdravstva Kameruna.

Govoreći za vrijeme ceremonije otvaranja, ministar Andre Mama Fouda je objasnio kako virusni hepatitis predstavlja 13% zdravstvenih problema u Kamerunu te kako zauzima prvo mjesto među zdravstvenim problemima u Africi.

Ministar je urgirao na organizaciju da ode u unutrašnjost zemlje kako bi informirali ljude o ovoj pandemiji. Također je izjavio kako je liječenje ovog oboljenje za sada raspoloživo samo u Yaounde u glavnoj bolnici.

Prema predsjedniku mreže  za borbu protiv hepatitisa profesoru Njoya, preko 500 miliona ljudi širom svijeta  je inficirano sa ovim virusom. Pozvao je stanovnike kameruna da odu u zdravstvene centre i provjere svoj status u vezi virusnog hepatitisa.

Profesor Njoya je dalje objasnio kako se nadaju uvođenju modernih lijekova i tehnika kako bi bili u mogućnosti boriti se sa ovom pandemijom.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)