Terapijsko cjepivo za hepatitis C ušlo u prvu fazu razvoja

HCVInovio Pharmaceuticals je objavilo kako će sigurnost, podnošljivost i imunogenetika njihovog terapijskog cjepiva za hepatitis C (INO-8000/VGX-6150) biti proučavana u prvoj fazi kliničkog pokusa na pacijentima koji su inficirani sa kroničnim HCV. U sklopu zajedničkog razvojnog programa koji je sklopljen 2011 godine, partner Inovia VGX International Inc. potpuno financira i provodi studiju na više mjesta u Koreji. Inovio također planira procjenu svojeg cjepiva za hepatitis C u dodatnim kliničkim studijama u SAD početkom 2014 godine.

Dr. J. Joseph Kim, predsjednik i izvršni direktor Inovio je izjavio, „efikasniji antivirusni lijekovi su promijenili prognoze za pacijente sa hepatitisom C: ipak, ostaju neuspjeli tretmani a kombinacija sa imunoterapijskim pristupom bi mogla napraviti razliku za mnogo pacijenata. U pred-kliničkim studijama Inovijina HCV imunoterapija je pokazala kako generira snažan odgovor T-stanica u jetrima što bi moglo biti važno za eliminaciju HCV inficiranih jetrenih stanica. Već smo pokazali u objavljenim kliničkim studijama kako naše cjepivo u svojoj klasi generira najbolji odgovor T-stanica. U ovoj studiji učinak Inovio HCV imunoterapije će biti direktno testiran na pacijentima koji su imali neuspjeh sa prethodnim standardnim terapijama. Nadamo se ulasku na tržište tretmana za hepatitis C koje je jedno od najbrže rastućih tržišta u dijelu zdravstva sa predviđenom vrijednosti od 20 milijardi dolara do kraja desetljeća.“

Ova studija je više-centralna, otvorena, dozno-povećavajuća prva faza pokusa u kojoj će 18 osoba biti podijeljeno u tri grupe te ima dana četiri mjesečna cjepiva doze od 1mg, 3mg i 6mg VGX-6150. Biti će uključene osobe sa kroničnim HCV koje nisu uspjele sa prethodnim standardnim tretmanom sa pegiliranim interferonom i ribavirinom ili trostrukom terapijom sa standardnim lijekovima i direktno djelujućim antivirusnim lijekovima kao što su telaprevir i boceprevir. Biti će procijenjeni imunogenetika i virološki odgovor sa dodatkom sigurnosti i tolerantnosti VGX-6150.


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)