Savjetodavni odbor FDA je preporučio odobravanje simeprevira za kombinirani tretman kronične hepatitis C infekcije sa genotipom 1 kod odraslih pacijenata

HCVJanssen Research & Development je objavio kako je antivirusni savjetodavni odbor Američke agencije za hranu i lijekove (FDA) jednoglasno izglasao preporuku odobrenja za istražni inhibitor proteaze simeprevir (TCM435) za primjenu jednom dnevno u kapsulama od 150mg sa pegiliranim interferonom i ribavirinom za liječenje kroničnog hepatitisa C sa genotipom 1 kod odraslih pacijenata sa kompenziranim jetrenim oboljenjem uključujući cirozu. Savjetodavni odbor je preporučio odobrenje simeprevira na osnovi analiza podataka iz kliničkih pokusa na pacijentima koji do sada nisu bili liječeni ili koji nisu uspjeli sa prethodnom terapijom na osnovi interferona.

„Zadovoljni smo sa pozitivnom preporukom savjetodavnog odbora za simeprevir i cijenimo rigoroznu recenziju naših podataka,“ izjavila je dr. Katia Boven, šefica medicinskog odjeljenja, infektivnih oboljenja i cjepiva u Jansenu. „Nadamo se kako će FDA razmotriti preporuku te po završetku kompletne recenzije procesa učiniti simeprevir raspoloživim za pacijente sa kroničnim hepatitisom C, genotipom 1.“

FDA je odobrila prioritetnu recenziju određenu za svibanj koju je Jansen podnio za simeprevir. Preporuke i otkrića od savjetodavnog odbora su dijelom bazirane na podacima o efikasnosti i sigurnosti iz opsežnih kliničkih podataka za simeprevir te će biti razmotreni od strane FDA ali ih FDA nije obavezan slijediti.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)