Studija je pokazala kako kraći tretman sa kombinacijom lijekova za hepatitis C može biti korisniji

hcvKako je objavljeno u istraživanju istraživača sa University of Cincinnati a koje je objavljeno 14. Rujna 2011 godine u New England Journal of Medicine, pacijenti sa hepatitisom C koji su kroz 24 tjedna uzimali kombinirane lijekove – režim zasnovan na telapreviru koji se često koristi za liječenje oboljenja – su bili izliječeni. Studija je pokazala kako skraćeni tretman sa kombinacijom lijekova za hepatitis C može biti korisniji.

Uobičajeno tretman se primjenjuje kroz 48 tjedana a ovi rezultati pokazuju kako je produženi tretman nepotreban što može dovesti do promjene kod standardnog liječenja hepatitis C pacijenta. Istraživači su izjavili da ovo može značiti bolje pridržavanje liječenja kao i smanjenje nuspojava koje su povezane sa dužom upotrebom lijekova.

„Kronična infekcija sa hepatitisom C predstavlja ozbiljan zdravstveni problem za skoro 200 miliona ljudi širom svijeta,“ izjavio je dr. sc. Dr.  Kenneth Sherman, stručnjak za probavna oboljenja pri University of Cincinnati, glavni istražitelj u studiji. „Tijekom puno godina, za standardno liječenje najučestalijeg hepatitisa C u SAD je trebalo 48-tjedni tretman sa dva lijeka: pegilirani interferon i ribavirin. Stalni virološki odgovor (izlječenja) se dešavalo kod 40-50% pacijenata.

„U ovom kliničkom pokusu smo željeli odrediti dali je postojala grupa pacijenata koja bi se mogla liječiti kroz kraći vremenski period bez žrtvovanja omjera odgovora na terapiju.“

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)