Slučaj velike zaraze hepatitisom C u klinici u Las Vegasu prouzročio je krizu u javnom zdravstvu - odvjetnička firma "Edward M. Bernstein & Associates" podnijela tužbu

Odvjetnička tvrtkaOdvjetnička firma "Edward M. Bernstein & Associates", jedna od vodećih odvjetničkih firmi specijaliziranih za osobne ozljede, angažirana je od bivših pacijenata Endoskopskog centra u Južnoj Nevadi kod kojih je testiranjem utvrđeno da su pozitivni na hepatitis C. Firma je podnijela kako pojedinačne, tako i opće tužbe.

Hepatitis C i druge bolesti koje se prenose preko krvi, uključujući i HIV infekciju, potencijalna su opasnost za tisuće ljudi u Nevadi koji su bili liječeni u Endoskopskom Centru u Južnoj Nevadi u Las Vegasu od ožujka 2004. godine pa sve do danas. Približno 40.000 pacijenata koji su primili injekciju s anestezijom u klinici bit će informirani o potencijalnoj mogućnosti zaraze te će im biti sugerirano da se obrate svome liječniku te testiraju na hepatitis B i C te na HIV virus.

"Angažirali su nas bivši pacijenti koji su bili na rutinskim kontrolama i kolonoskopiji u Centru za Endoskopiju i koji su možda bili izloženi hepatitis C infekciji", naveo je Mr. Ed Bernstein, jedan od angažiranih odvjetnika. "Očigledno je da je klinika djelovala izvan propisanih sigurnosnih mjera višekratno koristeći šprice na mnogim pacijentima i s time su možda doveli do inficiranja tisuće pacijenata - ako su ove optužbe točne, mogao bi postojati veliki broj nesavjesnih medicinskih postupaka čiji broj bi se mogao mjeriti u stotinama ili tisućama."

"Mi vjerujemo da postoje dva kritična problema s kojima se treba suočiti: prvo je očigledno izlaganje hepatitis C infekciji i/ili HIV ili drugim infekcijama koje se prenose krvlju pacijenata u području Las Vegasa koji imaju pravo tražiti odštetu; drugo je izlaganje velikog broja pacijenata koji možda nisu inficirani, ali su doživjeli traumu samom mogućnošću da su inficirani i koji mogu tražiti kompenzaciju za testiranje i/ili psihološku traumu."


Izvor www.medicalnewstoday.com

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)