Schering-Plough je završio upis u Bocaprevir studiju kod do sada neliječenih HCV pacijenata

Schering-PloughSchering-Plough je izvijestio da je završen upis pacijenata u bocaprevir HCV SPRINT-2 studiju, ključnu fazu 3 studije kod do sada ne liječenih pacijenata. Zajedno sa HCV RESPOND-2 studijom, ključna faza 3 studije kod pacijenata kod kojih nije uspio prethodni tretman koja je završila upis u studenom 2008 godine, kompanija je završila upis u bocaprevir studiju, njezin vodeći istražni oralni hepatitis C inhibitor protease. Ukupno više od 1,500 pacijenata je bilo upisano u ovim studijama u SAD te širom svijeta.

“Mi vjerujemo kako bocaprevir ima potencijal da bude prvi u klasi i najbolji u klasi inhibitora proteaze za liječenje kroničnog hepatitis C,” izjavio je Thomas P. Koestler, izvršni podpredsjednik i predsjednik Schering-Plough istraživačkog institute. “Ohrabreni smo do danas objavljenim studijskim rezultatima bocaprevira i nadamo se završetku ovih registriranih studija.“ Kompanija očekuje završetak studija sredinom 2010. Schering-Plough je prethodno objavio rezultate faze 2 studije od prvog dijela HCV SPRINT-1 studije kod 595 do sada ne liječenih pacijenata sa kroničnim HCV virusom genotipa 1. U toj studiji, 48-tjedni režim bocaprevira je postigao 75% omjer stalnog virološkog odgovora (SVR) kod pacijenata koji su primali 4 tjedna pegintrona i rebetola prije dodavanja bocaprevira. Ovo predstavlja skoro dvostruko od 38% omjera SVR za pacijente u kontrolnoj grupi koji dobivaju 48 tjedana samostalnog pegintrona i rebetola. Kod 28-tjednog režima bocaprevira, omjer SVR je bio 56%. Pacijenti koji su dobivali bocaprevir kao vodeći tretman su imali rapidni virološki odgovor (RVR), definiran kao nedetektabilni virus (HCV-RNA) u plazmi nakon 4 tjedna tretmana bocaprevira, SVR je bio 94% kod 48-tjednog režima i 82% kod 28 tjednog režima. RVR se pokazao kao pouzdani predskazatelj postizanja SVR.

Bilo je nekoliko prekida tretmana kod pacijenata na bocapreviru u vodećim dijelovima zbog porasta virusa u 28 tjednu (4%) i 48 tjednu (5%) u usporedbi sa sporednim dijelovima, 7% u 28 tjednu i 12% u 48 tjednu. Prekid tretmana zbog ozbiljnih nuspojava je bio između 9 i 19% kod pacijenata u bocaprevir dijelu u usporedbi sa 8% u kontrolnom dijelu.

Sigurnosni podaci iz HCV SPRINT-1 studije su pokazali kako su najčešće prijavljene ozbiljne nuspojave u bocaprevir dijelu bile umor, anemija, mučnina i glavobolja. Učestalost ozbiljnih nuspojava na koži (osip ili svrbež) koji su primijećeni u bocaprevir dijelu su bili usporedivi sa onim viđenim u pegintron I rebetol kontrolnom dijelu.



Izvor: www.natap.org, originalni članak možete pročitati ovdje

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)