Dopuna faze 3 telaprevir studije

VertexKompletirani ADVANCE I ILLUMINATE pokusi za do sada neliječene pacijente

Vertex je objavio kako je popunjen ILLUMINATE klinički pokus. Zajedno sa ADVANCE kliničkim pokusom koji je popunjen u listopadu 2008, Vertex je upisao više od 1,500 do sada ne liječenih HCV pacijenata sa genotipom 1 kao dio kompanijinog prekomorskog registracijskog programa za telaprevir.

- ADVANCE: Vertex i Tibotec su u listopadu 2008 završili upis u globalnu 3-dijelnu fazu 3 ADVANCE pokusa koji je fokusiran na 24-tjednom režimu telaprevira kod do sada ne liječenih HCV pacijenata sa genotipom 1. U ADVANCE pokusu, telaprevir je doziran kroz 8 i 12 tjedana. Očekuje se da će svi pacijenti završiti 8 ili 12 tjedana doziranja telaprevirom ili placebo do kraja siječnja 2009. Vertex očekuje kako će imati podatke o stalnom virološkom odgovoru (SVR) iz ADVANCE pokusa u prvoj polovici 2010 godine. U ADVANCE pokus je uključeno približno 1,050 pacijenata.

-ILLUMINATE: Vertex je objavio kako je kompanije završila upis u sjetski dvodijelni ILLUMINATE pokus koji će uključiti procjenu 24-tjednog i 48-tjednog režima baziranog na telapreviru kod do sada ne liječenih pacijenata sa HCV genotipom 1. U ILLUMINATE pokusu telaprevir se dozira kroz 12 tjedana. Kompanija očekuje kako će imati podatke o SVR i ILLUMINATE pokusa u prvoj polovici 2010 godine, što će biti dopuna podacima o SVR dobivenim iz ključne 3 faze ADVANCE pokusa. ILLUMINATE pokus je uključio približno 500 pacijenata.


Vertexov suradnik počinje fazu 3 kliničkog razvoja u Japanu

Vertex je objavio kako je njegov suradnik Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation u Japanu inicirao fazu 3 kliničkog razvoja telaprevira koji je dizajniran kako bi uključio procjenu 24-tjednog režima baziranog na telapreviru kod približno 300 do sada ne liječenih HCV pacijenata sa genotipom 1. U fazi 3 studije telaprevira koji provodi Mitsubishi, telaprevir se dozira kroz 12 tjedana u kombinaciji sa pegiliranim interferonom alfa 2b i ribavirinom. Mitsubishi očekuje kako će imati podatke o SVR iz faze 3 kliničkog pokusa telaprevirom sredinom 2011 godine.

Idućih mjeseci Vertex i Tibotec planiraju razmotriti predloženi program za ko-infekciju HIV/HCV sa US FDA i Europskim zdravstvenim stručnjacima.


Izvor: www.natap.org, originalni članak možete pročitati ovdje

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)