Roche je dobio odobrenje za novu generaciju testa za hepatitis B viremiju

Roche Molecular DiagnosticsRoche Molecular Diagnostics objavio je kako je Američka agencija za hranu i lijekove (U.S. Food & Drug Administration - FDA) odobrila COBAS® AmpliPrep / COBAS® TaqMan® HBV Test v2.0 za upotrebu u SAD. Novi Roche test daje potpuno automatizirano rješenje za kvantitativnu detekciju hepatitis B virusa HBV DNA u ljudskoj plazmi ili serumu za pacijente na HBV antivirusnoj terapiji.

„Ovaj novi test omogućuje kliničarima da slijede najbolju praksu kod liječenja pacijenta sa standardiziranim mjerenjem viremije, širokim opsegom detekcije i visokom osjetljivošću,“ izjavio je dr.sc. Paul Brown, predsjednik i izvršni direktor Roche Molecular Diagnostics. „Sistem je također pažljivo dizajniran za zaštitu integriteta rezultata svakog pacijenta tako da kliničari mogu sa povjerenjem donijeti ključne medicinske odluke o terapiji.“

Prema Američkom centru za kontrolu oboljenja – CDC, približno 12 miliona ljudi u SAD živi sa kroničnim hepatitisom B. Upute za kliničku praksu naglašavaju važnost praćenja nivoa HBV DNA kao indikatora kada treba početi terapiju za hepatitis B te mjerenje odgovora na tretman uključujući supresiju HBV replikacije.

„Test viremije ostaje zlatni standard za kontrolu HBV antivirusne terapije,“ izjavila je dr. Teresa Wright, glavni medicinski službenik Roche Molecular Diagnostics. „Novi Roche test daje precizne i reproduktibilne rezultate kod potrebe donošenja ključnih medicinskih odluka omogućujući kliničarima optimizaciju tretmana pacijenata.“
LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)