Provesti će se prvi klinički pokus sa TT-034 u cilju razvoja lijeka za HCV od samo jedne injekcije

HCVBenitec Biopharma Limited je objavio da će se Duke Clinical Research Institutu (DCRI) provesti faza I/II prvog pokusa na ljudima za TT-034, lijeka za hepatitis C. TT-034 se razvija kao potencijalni lijek za hepatitis C (HCV) od samo jedne injekcije.

„Drago nam je što ćemo raditi sa Duke institutom, svjetski renomiranim istraživačkim institutom sa značajnim iskustvom u ovom području,“ izjavio je Peter French, dr sc, direktor Beniteca. „Pokus sa TT-034 označava prelazak Beniteca u kompaniju sa kliničkim statusom. Očekujemo kako će pozitivni rezultati iz pokusa dati važne informacije te kako će također biti potvrda za našu ddRNAi tehnologiju kao efikasnu platformu za terapeutiku.“

Faza I/II kliničkog pokusa je otvorena studija koja procjenjuje sigurnost i aktivnost jedne doze TT-034 kod pacijenata sa kroničnim HCV i genotipom 1 koji se nisu uspjeli izliječiti sa prethodnim liječenjem. Očekuje se kako će pokus uključiti 14 pacijenata u 5 uzastopnih grupa. Dodatne konsolidacijske grupe mogu biti nadodane tijekom studija kako bi se potvrdili rezultati pokusa.

Primarni sigurnosni cilj je limitiranje doza zbog ozbiljnih nuspojava. Primarni aktivni ciljevi su manjenje serumske viremije i stupanj hepatocitne transdukcije (mjereno biopsijama). Postoji pred-specificirano privremeno proučavanje sigurnosti i aktivnosti unutar nekoliko mjeseci kada počne pokus. Očekuje se kako će pokus početi upisivati pacijente u drugoj polovici 2013 godine.

„TT-034 je potencijalno izmjenjiv novi tretman,“ komentirao je Dr. Patel. „Lijek koji bi mogao izliječiti pacijenta sa HCV sa jednom injekcijom bi očigledno bio veliki korak naprijed u usporedbi čak i sa najboljim tretmanima koji su trenutno na vidiku zbog toga što svi oni uključuju relativno dug režim uzimanja kombinacije nekoliko lijekova.“

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)