Program „Caring Ambassadors“ je pokrenuo jedinstvenu DVD seriju „Hepatitis C: Izbor u liječenju“

Caring Ambassadors PrograCaring Ambassadors Program“ (CAP) je s ponosom objavio izdavanje nove DVD serije „Hepatitis C: Izbor u liječenju – prepoznatljivi pogledi na izbore kod vašeg hepatitis C putovanja“. Komplet od 2 DVD-a nudi preko 9 sati intervjua sa vodećim stručnjacima, konzultacija sa pacijentima, diskusija, PowerPoint prezentacija i 30 minuta Qi Gong vježbanja posebno prilagođenog za osobe sa hepatitisom C.

Približno pet miliona Amerikanaca je inficirano sa HCV čineći hepatitis C najraširenijim krvlju prenosivim oboljenjem u SAD. HCV je vodeći uzročnik kroničnog oboljenja jetre i karcinoma jetre u SAD i najčešća indikacija za transplantaciju jetre. U siječnju 2010 dodine, Institute of Medicine (IOM) je izdao izvještaj, „Hepatitis i karcinom jetre, nacionalna strategija za prevenciju i kontrolu virusnih hepatitisa.“ Odbor je otkrio da kod puno davatelja zdravstvenih usluga postoji manjak adekvatnog znanja o HCV te da su pacijenti sa kroničnim hepatitisom C često zbunjeni o mogućnostima svog tretmana i načinima liječenja.

Serija DVD-ova se odnosi na prazninu u znanju pružajući kraću verziju knjige, Hepatitis C Choices, 4th Edition. Knjiga prezentira mogućnosti tretmana zasnovanog na dokazima kako o konvencionalnom tako i o alternativnom tretmanu te predstavlja zajednički napor vodećih medicinskih stručnjaka i zagovornika hepatitis C pacijenata. To je za sada jedina knjiga te sada i DVD takve vrste.

„Bio sam preplašen i nisam znao šta bih uradio kada mi je dijagnosticiran hepatitis C. Imao sam puno neodgovorenih pitanja,“ izjavio je Randy Dietrich, predsjednik odbora Caring Ambassadors programa. „Ova informacija u kombinaciji sa knjigom je bila ono što sam tražio da bih mogao donijeti odluku o mom liječenju.“

The Caring Ambassadors Program je proizveo „Hepatitis C: Choices in Care“ kako bi educirao javnost i zdravstvenu zajednicu o hepatitisu C. CAP vjeruje kako je izuzetno važno kako svatko sa virusom hepatitisa C (HCV) zna status o svom oboljenju te ima točnu i jednostavnu informaciju kako bi donio najbolje odluke vezane za zdravstveno stanje. Obrazovanje je važno kako bi se donijele ispravne odluke u vezi zdravstvenog stanja.

"Hepatitis C: Choices in Care" se mže besplatno pogledati na web sajtu od Caring Ambassadors Program - www.hepcchallenge.org. Cijela DVD serija "Hepatitis C: Choices in Care" se može kupiti za 10$ + poštarina.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)