Modna revija podiže svjesnost o hepatitisu B te prikuplja financijska sredstva

HBVDok je prošle godine bila dekoncentrirana na satu marketinga, studentica na fakultetu Elizabeth Chen je sanjala ideju kako pomoći 2 milijarde ljudi  koji su inficirani sa virusom hepatitisa B.

Ideja se razvila u Jade Ribbon dobrotvornu modnu reviju koja je održana u Inn at Penn. Izvođači su bili grupa studenata, gosti govornici i DJ a modna revija koja je prikazala radove profesionalaca i studenata dizajnera modelirani od strane Penn studenata. Tim Penn HBV i Hep B free su također doprinijeli sa svojim naporima i utrošenim vremenom za događaj koji je privukao oko 200 gostiju.

Inspirirana borbom sa rakom dojke kroz koju su prošli nekoliko članova njezine obitelji, kao i Valentinovom crvenom modnom revijom koja je podržavala borbu protiv raka dojke, Chen – potpredsjednik društvenog odbora za HBV tim – odlučila je kreirati kolekciju od žada kako bi podići svjesnost o hepatitisu B.

„Upravo sam shvatio kako je stvarno frustrirajuće da je ova bolest praktično izlječiva. Ovo je bolest koja može biti potpuno iskorijenjena,“ izjavio je Chen, koji je nosio odjeću boje žada na ovoj prigodi.

Na priredbi su sudjelovali izvođači Off the Beat, Strictly Funk, Penn Dance i Excelano Project sa zelenom bojom u sklopu odjeće.

Profesor na medicinskoj školi Kyong-Mi Chang je otvorio događaj objašnjavajući što je hepatitis B i urgirajući na studente da se cijepe.

Prema Changu koji je i direktor GI Hepatitis Clinike, oko 340 miliona ljudi širom svijeta je kronično inficirano sa ovim oboljenjem sa visokom prevalencijom u u Aziji i Africi.

Teresa Lamore, pridruženi ravnatelj programa Public Health Management Corporation i gost govornik na događaju je ohrabrivala studente da doprinesu svojim radom.

„Pozdravljam vaše napore kao kolege studenti za podizanje svjesnosti o epidemiji,“ izjavila je Lamore. „Ovo utječe na svakoga. Nema lice samo jedne osobe. Ja mogu biti inficirana. Vi možete biti inficirani.“

Sva sredstva od događaja su bila donirana Asian Liver Center pri Stanford Universitu, koji su istraživali veliku učestalost hepatitisa B među Azijskim Amerikancima.






LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)