Prema novom istraživanju Bio-trendsa upotreba Inciveka i Victrelisa kao dio trostruke terapije za hepatitis C se pojavljuje kao novi standard za liječenje pacijenata sa genotipom 1

HCVŠest mjeseci nakon pojavljivanja Vertexovog Inciveka (telaprevir) i Merckovog Victrelisa (boceprevir), specijalisti izvještavaju o značajnom porastu upotrebe oba proizvoda kod pacijenata sa HCV genotipom 1 u usporedbi sa prvim mjesecom nakon njihovog pojavljivanja. Incivek ostaje u vodstvu na tržištu ali se velika prednost za Incivek nad Victrelisom počinje smanjivati u usporedbi sa prethodnim istraživanjima. Anketirani hepatolozi su izvijestili o značajno većoj upotrebi Inciveka nego li specijalisti za infektivna oboljenja.

BioTrends je anketirao ukupno 83 liječnika (gastroenterologa, hepatologa i specijalista za infektivna oboljenja) i proveo kvalitetno dubinsko istraživanje sa podgrupom ispitanika o njihovim trenutnim spoznajama, ranom iskustvu te predviđanjima o budućoj upotrebi ovih proizvoda. Dodatno, prikupljene su povratne informacije o vrstama pacijenata, zadovoljstvu sa proizvodima, utjecaju pacijenata, preprekama upotrebi i promocijskim aktivnostima.

Ta spoznaja dolazi kao rezultat rasta propisane osnove kao i povećanog prihvaćanja iz postojeće baze inhibitora proteaze ukazujući kako trostruka terapija inhibitora proteaze postaje novi standard liječenja za HCV pacijente sa genotipom 1. Šest mjeseci nakon plasiranja Inciveka na tržište više od 80% liječnika je prijavilo da je iskušalo primjenu što predstavlja 50-postotno povećanje u odnosu na broj onih koji su ga  primijenili prvi mjesec nakon plasmana. Za Incivek se smatra da ima značajno bolja svojstva kod upotrebe na do sada ne liječenim pacijentima, jednostavnijem režim, kraćem trajanju terapije te nema potrebe za uvodnom terapijom. Od anketiranih ispitanika skoro tri četvrtine bi rađe upotrebivo Incivek kod liječenja do sada ne liječenih pacijenata zbog izostanka uvodnog perioda liječenja.

Ipak, neće se svi pacijenti sa genotipom 1 liječiti sa novim standardom liječenja. Broj pacijenata koji su otporni na ponovno liječenje interferonskim režimom je još uvijek velik. S druge strane, 49% anketiranih liječnika ipak prijavljuju pokuse za inhibitore proteaze sa ostalim genotipovima usprkos pomanjkanju kliničkih podataka. S obzirom na lijekove u razvoju, anketirani liječnici su prijavili najveću sklonost PSI-7977, istražnom inhibitoru nukleozidne polimeraze koji se trenutno testira u 3 fazi kliničkog pokusa bez upotrebe interferona.






LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)