Pokrenuta treća faza kako bi se procijenila kombinirana terapija Nexavara i Tarceva kod pacijenata sa karcinomom jetre

BayerBayer HealthCare, Onyx Pharmaceuticals i Roche su objavili početak treće faze pokusa koji istražuje Nexavar (sorafenib) tablete u kombinaciji sa Traceva (erlotinib) tabletama kao potencijalnu novo opciju tretmana za pacijente sa uznapredovanim hepatocelularnim karcinomom ili primarnim karcinomom jetre.

SEARCH (Sorafenib i erlotinib, nasumični pokusni protokol za liječenje pacijenata sa hepatocelularnim karcinomom) je pokusni ogranak sa svrhom daljnjeg prikupljanja podataka iz treće faze SHARP pokusa koji je pokazao kako Nexavar značajno produžuje sveukupno preživljavanje kod pacijenata sa neresekcionim karcinomom jetre do 44%. Bazirano na snazi ovih podataka, nexavar je bio odobren za liječenje pacijenata sa neresekcionim hepatocelularnim karcinomom u SAD te za liječenje hepatocelularnog karcinoma u Europi. Nexavar je trenutno odobren u više od 70 zemalja za liječenje hepatocelularnog karcinoma, uključujući i Kinu gdje se svake godine pojavljuje više od pola svjetskih slučajeva karcinoma.

Nexavar je jedina odobrena ciljana terapija sa efikasnošću i podnošljivošću kod karcinoma jetre,“ izjavio je dr. Dimitris Voliotis, potpredsjednik kliničkog razvoja Nexavara. „Nadamo se kako ćemo vidjeti potencijal u kombinaciji Nexavara sa drugim efikasnim lijekom za karcinom, Tarceva kod liječenja ovog oboljenja te daljnje produžiti živote pacijenata“.

„Ova studija će nam omogućiti da naučimo dali kombiniranje dvije oralne ciljane terapije, Nexavar i Tarceva, može poboljšati preživljavanje kod oboljenja koje je teško lječivo zbog toga što je kod većine pacijenata dijagnosticirano u uznapredovanom stadiju,“ izjavio je dr. Karsten Witt potpredsjednik kliničkog onkološkog razvoja i sigurnosti lijekova pri OSI Pharmaceuticals. „Zadovoljni smo suradnjom sa Roche, Bayer i Onyx u istraživanju Tarceve kod hepatocelularnog karcinoma, novog područja oboljenja koje ima mogućnost proširenja upotrebe Tarceva preko trenutnih indikacija u drugoj/trećoj liniji plućnog karcinoma i prvoj liniji karcinoma gušterače.“


Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)