Objavljen prvi kalendar svjesnosti o hepatitisu B

hepbfreeU srijedu, 15 prosinca u San Franciscu objavljen je prvi kalendar namijenjen podizanju svjesnosti o hepatitisu B.

Hep B Free kalendar za 2011 godinu sa naslovom “Hep B can affect any one of us…” (hepatitis B se može dogoditi svakome od nas) prikazuje 13 zgodnih Azijsko-Američkih osoba iz područja zaljeva od kojih svaka osoba predstavlja nosioca, osobu koja je preboljela hepatitis B, osobu s obitelji ili prijateljima koji imaju hepatitis B ili koje su aktivno uključene u podizanju svjesnosti o oboljenju. Na listovima od svakog mjeseca se nalaze osobne izjave i misli oboljelih kao dodatak alarmirajućoj statistici učinaka oboljenja i njegovoj rasprostranjenosti među Azijskom zajednicom u San Franciscu.

„Ovaj kalendar je izuzetan jer pokazuje važnost hepatitisa B u svačijem životu te da se može svakome desiti,“ izjavio je Ronald Wong, predsjednik Imprenta Communications Group Inc. koji je volontirao pri kreativnom dizajniranju kalendara.

Hep B can affect any one

Kalendar su proizveli AsianWeek Foundation i San Francisco Hep B Free a snimio ga je fotograf iz Los Angelesa Shane Sato. Za šminku je bila zadužena Jennifer Toy a za frizure Ethel O’Yang.

Cijena kalendara je 10$ plus 3$ poštarina i pakiranje a može se naručiti online na adresi http://sfhepbfree.org/calendar/ Sva prikupljena sredstva su namijenjena za borbu protiv hepatitisa B i karcinoma jetre.


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)