Novira Therapeutics je započela sa novim kliničkim pokusima za hepatitis B

HBVBiofarmaceutska kompanija Novira Therapeutics, Inc. Je nedavno započela sa kliničkim pokusima novog tretmana za hepatitis B.

Oralno primjenjivan NVR-1221 je direktno djelujući antivirusni lijek koji ima za cilj jezgru HBV ili kapsid protein. On je dizajniran da efikasnije vrši supresiju HCV i poboljša omjer izliječenja.

NVR-1221 je uspješno završio aplikaciju za klinički pokus u Novom Zelandu. Faza 1a pokusa će proučavati sigurnost doziranja i tolerancije kod 40 zdravih volontera.

„Uzbuđeni smo što počinjemo klinički razvoj NVR-1221,“ izjavio je Lalo Flores, ko-osnivač, predsjednik i glavni znanstveni službenik Novira Therapeutics. Postignuće ovog važnog napretka je u tome da je NVR-1221 prvi lijek koji testira potencijal izlječenja HCV inhibitora u klinici.“

Slijedeći korak kliničke studije će biti upotreba volontera sa HBV.

„Nadamo se završetku ove faze 1a pokusa u slijedećim mjesecima te početku faze 1b kliničke studije testiranja NVR-1221 kod pacijenata sa kroničnim HBV u obliku mono terapije te u kombinaciji sa odobrenim lijekovima, izjavio je izvršni direktor Novira Therapeutics Christian S. Shade.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)