Mediji u Egiptu su pokrenuli obrazovni program svjesnosti o hepatitisu C kojeg sponzorira Roche

HCVKako bi naglasili i podigli svjesnost o hepatitisu C u Egiptu koji ima jednu od najvećih prevalencija tog virusa u svijetu (10% prevalencije kronične HCV infekcije među osobama starosti 15-59 godina), medicinski specijalisti su se obratili medijima u interaktivnom, obrazovnom skupu. Taj dio sačinjava samo dio medijske serije kojoj je bio domaćin Roche Diagnostics za bliski istok a kojoj su prisustvovali i novinari u hotelu Four Seasons u Kairu.

Obrazovni događaj je bio predvođen Dr. Osama Khalafalla, profesorom kliničke patologije na Cairo University i Dr. Ibrahim Mostafa, profesor hepatologije na Theodor Bilhars Institute. Oba liječnika su iskoristila svoju stručnost kako bi istaknula zadnje medicinske inovacije u dijagnostici koje pružaju pacijentima najtočniju dijagnostiku – osnovu za uspješan tretman. Na okupljanju se raspravljalo o nedavnom napretku u Companion Diagnostics i povezanosti sa Personalised Healthcare istražujući dobrobiti koje se pružaju pacijentima i njihovu vitalnu ulogu o omogućavanju zdravstvenim djelatnicima da provode liječenje od dijagnosticiranja do tretmana istovremeno smanjujući zdravstvene troškove.

Koncept Companion Diagnostics ima za cilj uvesti promjene u zdravstveni sistem sa pomakom od principa „jednaki dio svima“ do posebno ciljane terapije zasnovane na odgovoru. Strategija se sastoji u tome kako je dijagnostička solucija korisna u sigurnoj i efikasnoj primjeni u liječenju. Kao integralno rješenje iz Roche Diagnostics, ono omogućava zdravstvenim djelatnicima lakše liječenje, od rane detekcije do terapije zasnovane na odgovoru.

Komentirajući dijagnostički proces, Dr. Osama Khalafalla profesor kliničke patologije sa Cairo University je izjavio: „Egipat ima jednu od najvećih prevalencija hepatitisa C koja je uslijedila kao posljedica slabo steriliziranih igala što datira unazad do sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Od 84 miliona ljudi u Egiptu, približno 15% je inficirano sa virusom hepatitisa C sa dodatnih 165,000 novih infekcija svake godine, to predstavlja glavnu prijetnju javnom zdravstvu te je zbog toga osiguravanje preciznog dijagnosticiranja pacijenata kritično za primjenu odgovarajuće terapije što je razlog zbog čega su inovacije u dijagnosticiranju važne.

Companion Diagnostics je direktno povezan sa Personalized Healthcare što je zasnovano na saznanju da različiti pacijenti sa istom kliničkom dijagnozom mogu imati različite reakcije na isti tretman. Dok jedan lijek može biti visoko efikasan za jednog pacijenta, isti lijek može ne polučiti željene rezultate kod drugog pacijenta usprkos istim dijagnozama. Individualne karakteristike koje mogu a i ne moraju biti povezane sa oboljenjem utječu na to kako lijek djeluje. Liječenje svih pacijenata sa određenim oboljenjem uz upotrebu velikog spektra pristupa zanemaruje ove osobne razlike.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)