Novira je osigurala 23 miliona dolara za financiranje antivirusne terapije za liječenje hepatitisa B i HIV

HIV HBVNovira Therapeutics Inc., kompanija fokusirana na otkrivanje prve u klasi antivirusne terapije je osigurala 23 miliona dolara iz serije A financiranja u cilju podržavanja razvoja antivirusnog lijeka za liječenje kroničnog hepatitisa B (HBV) i HIV infekcije. Investiranje je podržano od strane 5AM Ventures i Canaan Partners kojima se pridružila i WuXi PharmaTech kao i postojeći investitori BioAdvance, Mid-Atlantic Angel Group, Robin Hood Ventures i Delaware Crossing Investment Group (DCIG).

„Iako je došlo do velikog napretka u liječenju kroničnih HBV i HIV infekcija, terapije za ova oboljenja se još uvijek muče sa ograničenjima uključujući odsustvo pravog lijeka za kroničnu HBV infekciju te razvoja otpornosti na lijek za vrijeme infekcije sa HIV što dovodi do potrebe za antivirusnim lijekovima sa novim mehanizmima djelovanja,“ komentirao je Dr. Rocklage. „Privukao nas je Novirin novi pristup koji puno obećava u liječenju ovih virusnih oboljenja sa oralnim lijekovima koji potencijalno mogu djelovati ili kao monoterapija ili u kombinaciji sa trenutnim standardom liječenja, te kompanijin jak rukovodeći tim koji ima veliku stručnost u otkrivanju farmaceutskih lijekova.“

Dr. sc. Osvaldo Flores, predsjednik i glavni znanstveni djelatnik Novire je nadodao, „vjerujemo kako je pristup koji cilja na proteinsku ovojnicu virusa ima potencijal za liječenje kod kronične HBV i HIV infekcije a sada sa podrškom jakih investitora mi smo u mogućnosti napraviti napredak ovih prvih u klasi antivirusnih lijekova u klinike.“

Novirini antivirusni lijekovi su dizajnirani da poremete funkciju virusnog proteina koji je potreban za replikaciju i prijenos. Za vrijem životnog ciklusa virusa, ovojnica virusa je uključena u spajanje novih virusnih dijelova i razgradnju dijelova nakon infekcije nove stanice. Inhibirajući ključni aspekt funkcije ovojnice, Novirini oralni lijekovi sprječavaju daljnje širenje virusa i nude novo liječenje za virusna oboljenja.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)