National Institute for Health i Clinical Excellence (NICE) je objavio je konačne upute za uporabu Entecavira i Telbivudina za liječenje kroničnog hepatitisa B

NICENICE je napravio ove dvije upute kao dio svog snažnog tehnološko razvojnog (STA) radnog programa.

  • Entecavir je preporučen kao opcija za liječenje ljudi s kroničnim HBeAg pozitivnim ili HBeAg negativnim hepatitisom B koji su upućeni na antivirusnu terapiju.
  • Telbivudin se ne preporučujeza liječenje kroničnog hepatitisa B. Osobe koje trenutno uzimaju Telbivudin trebaju imati mogućnost izbora za nastavak terapije dok se njihovi liječnici ne odluče za prekid.


Ove upute se ne odnose na ljude sa kroničnim hepatitisom B koji također imaju hepatitis C, D ili HIV

Dr Gillian Leng, zamjenik glavnog direktora NICE i voditelj uputa je izjavio: „Hepatitis B je oboljenje koje može imati ozbiljne posljedice na kvalitetu života oboljele osobe, i oboljele osobe su češće podložne razvitku ozbiljnih jetrenih problema kao što su ciroza i rak. Nezavisni odbor je pažljivo razmotrio dokaze i zaključio da Entecavir nudi dobro korištenje NHS izvora za ovaj uvjet.“

O uputama:

Upute za Entecavir se mogu sknuti sa http://www.nice.org.uk/TA153 a upute za Telbivudin sa http://www.nice.org.uk/TA154

O NICE organizaciji:

National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) je nezavisna organizacija odgovorna za pružanje nacionalnih uputa u svrhu promoviranja dobrog zdravlja te prevenciju i liječenje oboljelih.

NICE daje upute u tri zdravstvena područja:

  • javno zdravstvo – upute koje se odnose na promoviranje dobrog zdravlja i prevenciju oboljenja za one koji rade u NHS*, lokalne vlasti te širu javnost i volonterski sektor
  • zdravstvene tehnologije – upute za korištenje nove i postojeće medicine, liječenja i procedure unutar NHS*
  • klinička praksa – upute za odgovarajući tretman i brigu za ljude sa specifičnim oboljenjima unutar NHS*

Izvor:www.medicalnewstoday.com, originalni članak možete pročitati ovdje

*NHS – national health service (služba za javno zdravstvo)

 

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)