Nakon duge borbe sa hepatitisom C umrla Laura Kennedy

hcvLaura Kennedy, basistica iz originalne postave i suosnivačica no-wave/post-punk grupe Bush Tetras umrla je zbog komplikacija vezanih uz hepatitis C.

Hepatitis C joj je dijagnosticiran prije soro 20 godina dok je živjela i svirala u New Yorku. Zadnjih 12 godina je živjela u Minneapolisu sa svojom priajteljicom i nakon dugog čekanja je dobila transplantiranu jetru u of University of Minnesota. Inicijative za prikupljanje novčanih sredstava od strane njenih prijatelja i ostalih ljudi joj je pomoglo u plaćanju medicinskih troškova te u njenom oporavku.

U siječnju 2009 godine Bush Tetras se ponovo okupio radi nastupa u Twin Cities po prvi puta u 25 godina zajedno sa Suicide Commandos, David Thomas of Pere Ubu i Skoal Kodiak na prikupljanju novčane pomoći. Bush Tetras je postigao umjereni uspjeh na top listama 80-ih godina prošlog stoljeća sa dva plesna hita, „Too Many Creeps“ i „Can't Be Funky

„Sjećam se kada sam gledao kako lara skače sa basom u nekoj vrsti rock 'n' roll pokreta i on se zauvijek vrti u mojoj glavi,“ napisao je Thurston Moore iz Sonic Youth 2008 godine u svojoj knjizi „No Wave: Post-Punk. Underground. New York. 1976-1980“. „Vidio sam ju kao najbolju djevojku u tom trnutku. Ona će sigurno ostati takva u mom sjećanju.“


IzvorMobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)