Moguće infekcije HIV-om ili hepatitisom kod stomatologa u Bornemouthu

stomatologTisuće NHS stomatoloških pacijenata moglo bi biti inficirano HIV-om ili hepatitisom zbog toga što stomatolozi nisu propisno sterilizirali instrumente. Približno 5700 ljudi je preplašeno kako  možda spadaju u rizičnu skupinu te će primiti pisma i telefonske pozive u kojima ih se upozorava na mogućnost infekcije. Biti će im ponuđeni krvni testovi kako bi se ustanovilo dali su inficirani te također i savjetovanje.

Neimenovani stomatolog radio je pri Frenchay Dental Practice u Bristolu od 2003 do srpnja 2007 godine prije premještaja u drugu kirurgiju u Bournemouthu u siječnju 2008 godine.

Pismo upozorenja od dr Chris Payne, direktora primarne zdravstvene zaštite u South Gloucestershire nudi test krvi na HIV, hepatitis B i C. Izjavio je kako je povećana zabrinutost zbog toga što stomatološki instrumenti „možda nisu bili adekvatno sterilizirani“. Umirujući pacijente kako je rizik od infekcije mali, objasnio je kako se „ovo moše dogoditi u rijetkim slučajevima kada mala količina inficirane krvi od jedne osobe dospije u krvotok drugog pacijenta te kako je rizik od takvog događaja u stvarnosti vrlo mali.“

Upozorenje je stiglo od osoblja pri kirurgiji u Bournemouthu gdije je stomatolog radio kao privremena zamjena. Zdravstveni djelatnici nisu imenovali stomatologa koji je sada u mirovini.

Izvor: LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)