Medvir: Simeprevir je odobren u Japanu za liječenje kronične hepatitis C infekcije, genotipa 1

hcvMedivir AB je objavio kako je Janssen Pharmaceutical R&D informiran od strane Japanskog ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi (MHLW) da je simeprevir odobren za liječenje kronične infekcije virusom hepatitisa C, genotip 1.

„Odobrenje u Japanu je vrlo važan korak u pružanju pacijentima novih opcija tretmana. To je prvo odobrenje zasnovano na seriji globalnog registriranja koje je naš partner započeo u 2013 godini. Japan je sa komercijalne strane vrlo uzbudljivo tržište sa velikim nedostignutim medicinskim potrebama među pacijentima sa hepatitisom C“, izjavio je Maris Hartmanis, izvršni direktor Medvira.

Simeprevir, novi direktno djelujući lijek (direct-acting antiviral agent - DAA) je inhibitor proteaze za liječenje HCV infekcije, genotip 1. Simeprevir se primjenjuje jednom dnevno kroz 12 tjedana kao dio „trostruke kombinacije“ sa pegiliranim interferonom i ribavirinom nakon kojega slijedi dodatnih 13 ili 36 tjedana samostalnog pegiliranog interferona i ribavirina.

U CONCERTO kliničkim pokusima simeprevir je kao dio režima sa pegiliranim interferonom i ribavirinom pokazao jaku efikasnost kod 89% pacijenata sa HCV genotipom 1 koji prethodno nisu bili liječeni a koji su postigli stalan virološki odgovor (SVR). Primarni cilj u svim kliničkim studijama sa simeprevirom je bilo postizanje stalnog virološkog odgovora 12 tjedana nakon zadnje doze tretmana (SVR12). U studijama koje su uključivale pacijente koji su imali relaps nakon završetka prethodnog HCV tretmana, rezultati su pokazali SVR omjer od 96%. Rezultati su predstavljeni u lipnju na Japan Society of Hepatology.

Hepatitis C u Japanu

Procjenjuje se kako je broj pacijenata sa kroničnom HCV infekcijom u Japanu 1.5-2 miliona ljudi. Približno 70% Japanskih pacijenata koji imaju HCV su inficirani sa genotipom 1. Nakon što se dogodi HCV infekcija, ona može postati kronična u 70% slučajeva, dovodeći do razvoja kroničnog hepatitisa C. Nastavak upale uzrokuje razvoj i progresiju fibroze jetara, potencijalni razvoj ciroze i karcinoma jetara. Trenutno u Japanu približno 35000 osoba umire od karcinoma jetara svake godine te je rečeno kako je hepatitis C uzročnik karcinoma jetara u približno 80% slučajeva.

O simepreviru

Simeprevir je novi direktno djelujući antivirusni lijek (DAA - direct-acting antiviral agent), inhibotor proteaze koji je zajednički razvijen od strane Janssen R&D Ireland i Medivir AB za liječenje kronične infekcije hepatitisom C, genotip 1. Simeprevir djeluje blokirajući enzime proteaze koji omogućuju da se virus razmnožava u stanicama.


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)