Achillionov lijek za hepatitis C ostaje na čekanju od strane regulatornih tijela u SAD

hcvAchillion Pharmaceuticals Inc. je izjavio kako regulatorna tijela u SAD drže na čekanju kompanijin eksperimentalni lijek za hepatitis C, sovaprevir zbog prevelikih rezultata jetrenih proba.

Iako je Achillion odgovorio na sve probleme na koje je ukazala Američka Agencija za Hranu i Lijekove (FDA) još u lipnju, agencija je odlučila da se razvoj lijeka ne bi trebao nastaviti. Achillion će se do iduće godine nastaviti fokusirati na ostale lijekove za hepatitis C sa rezultatima planirane kombinirane studije dva lijeka, izjavio je glavni izvršni referent Milind Deshpande.

„Iako smo razočarani zbog toga što nismo uspjeli razriješiti trenutni klinički zastoj iako smo tome posvetili punu pažnju, vjerujemo kako nam veličina našeg portfelja omogućuje brzi napredak u svim ostalim režimima oralnih kombinacija za liječenje HCV“, naveo je Deshpande u izjavi.

Visoki nivo jetrenih enzima koji može ukazivati na oštećenje jetara je bio primijećen kod zdravih pacijenata kada je sovaprevir bio kombiniran sa dva lijeka koja su se koristila za liječenje HIV infekcije, izjavila je kompanija u srpnju. Test je bio izvršen kako bi se otkrile moguće interakcije među lijekovima. Kombinacija je rezultirala nivoima koji su bili veći od očekivanih u terapijama, izjavio je Achillion u srpnju.

Achillion ima tri lijeka na kliničkom testiranju za hepatitis C. On se natječe sa ostalim proizvođačima lijekova uključujući AbbVie Inc. i Gilead Sciences Inc. u razvoju novih tretmana za hepatitis C.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)