Medvir: Prekinuta suradnja sa Daewoong Pharmaceutical u razvoju MIV-210, lijeka za hepatitis B

HBVMedivir AB je objavio kako je prekinuo razvoj svojeg lijeka za hepatitis B MIV-20 na snovi zajedničke odluke sa Daewoong Pharmaceutical Co. Ltd. iz Južne Koreje.

Pod ugovorom o suradnji Daewoong je bio odgovoran za istraživanje i razvoj. MIV-20 je pokazao dobru antivirusnu aktivnost ali kao i ostali lijekovi iz te klase, nije potpuno iskorijenio HBV. Komercijalno okruženje za HBV lijekove sa trenutnim standardom liječenja koji se približava generičkom statusu, zahtjeva snažan profil liječenja. Kako bi se postigao ovaj profil potrebna je kombinacija sa ostalim lijekovima sa različitim i novim mehanizmima.

„U svjetlu karakteristika da je MIV-210 mogao ponuditi tretman za hepatitis B, mi smo zajedno sa našim partnerom Daewoong odlučili da napustimo razvojne aktivnosti sa MIV-210“, izjavio je izvršni direktor Medvir AB, Maris Hartmanis.

O Medvir kompaniji

Medvir je nova kompanija koja se bazira na istraživanju i fokusirana je na infektivna oboljenja. Medvir ima svjetsku stručnost u lijekovima zasnovanim na polimerazama i proteazama te je usmjerena na razvoj lijekova što je rezultiralo portfeljem u istraživanju i razvoju lijekova za infektivna oboljenja. Glavni kompanijin razvojni lijek je simeprevir, novi inhibitor proteaze za hepatitis C koji je u zadnjoj trećoj fazi kliničkog razvoja a koji se razvija u suradnji sa Janssen


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)