Lijekovi za hepatitis C od Gileada i Bristol-Myers Squibba pokazuju obećanja u kliničkim pokusima

Kombinacija eksperimentalnih lijekova za hepatitis C iz Gilead Sciences Inc i Bristol-Myers Squibb Co je pokazala impresivne rezultate u novim objavljenim kliničkim podacima.

Prema privremenim podacima iz pokusa u srednjoj fazi, kada se Gileadov GS-7977 koji je dobiven kupnjom Pharmasset vrijednom 11 milijardi kombinira sa Bristolovim daclatasvirom dovodi do 100% omjera odgovora kod prethodno neliječenih pacijenata sa najučestalijim oblikom hepatitisa C.

Rezultati su postignuti bez interferona.

„Ovo potvrđuje kako je GS-7977 najbolja stvar u svijetu hepatitisa C te potvrđuje kako se Gilead nalazi u svjetskom vrhu proizvođača lijekova,“ izjavio je analitičar Robert W. Baird u istraživačkoj zabilješci.

Bristolov daclatasvir je iz nove grupe lijekova poznatih kao NS5A inhibitori. GS-7977 je nukleotidni inhibitor polimeraze. Oba su napravljena da blokiraju enzime neophodne za replikaciju hepatitis C virusa.

Gilead želi nastaviti sa liječenjem bez interferona. Bristolu i Gileadu je onemogućena zajednička suradnja  na studiji koja je počeka kada je 7977 bio u vlasništvu Pharmasseta.

U vezi impresivnih podataka, Cristi Barnett, glasnogovornik Bristol-Myersa je izjavio „bili smo zainteresirani za suradnju u trećoj fazi. Nažalost, Gilead nije bio zainteresiran.“

Gilead je odbio komentirati buduće razvojne planove izjavljujući kako postoji puno opcija.

Gilead provodi pokus sa 7977 u kombinaciji sa svojim vlastitim NS5A inhibitorom dok Bristol-Myers testira daclatasvir sa lijekom sličnim 7977 koji je dobio kupnjom Inhibitexa vrijednom 2.5 milijarde dolara kao i ostalim eksperimentalnim lijekovima u svom razvojnom planu.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)