Boehringer Ingelheimov lijek za hepatitis C je u pokusu izliječio 82% osoba

Boehringer Ingelheim GmbH je izjavio kako je njegov eksperimentalni oralni lijek za hepatitis C u studiji očistio virus kod 82% pacijenata.

Sound-C2 pokus koji se nalazi u srednjoj fazi prati 362 pacijenata koji prethodno nisu bili liječeni a uzimaju Ingelheimov BI 201335 inhibitor proteaze te BI 207127 inhibitor polimerae bilo kao kombinaciju dva lijeka ili zajedno sa trećim lijekom, ribavinom.

Istraživači su prijavili omjer od 82% među pacijentima sa najučestalijim oblikom hepatitisa C 28 nakon tretman, izjavio je Boehringer. Među svim pacijentima u studiji, 68% je bilo izliječeno. Ova studija se razlikuje od ostalih po većem broju pacijenata.

Pokus nije uključivao interferon, lijek koji se unosi injekcijom a kombinira sa ribavirinom te inhibitor proteaze koji je trenutni standard liječenja. Inhibitori proteaze blokiraju akciju enzima proteaze koji virus hepatitisa treba za razmnožavanje zaustavljajući na taj način njegovo širenje. Proizvođači lijekova uključujući Gilead Science i Bristol-Myers Squibb također traže načine za uklanjanje interferona iz režima liječenja zbog njegovih nuspojava.

„Eliminiranje interferona iz liječenja HCV je hitna potreba,“ izjavio je Stefan Zeuzem, šef medicinskog odjela na Johann Wolfgang Goethe University Hospital u Frankfurtu i vodeći istražitelj studije u svojoj izjavi. „Oslobađanje pacijenata od nuspojava obaveze dugog tretmana koji je viđen sa interferonom bi bio veliki napredak.“

Omjer izlječenja među pacijentima sa srednjim stadijem hepatitisa C i cirozom jetara koji su uzimali BI 201335 i BI 207127 sa ribavirinom je bio do 71% nakon 28 tjedana tretmana, izjavio je Boehringer u zasebnoj izjavi. Ova studija je prva koja pokazuje izlječenje pacijenata sa cirozom uz upotrebu terapije bez interferona.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)