Impresivni rezultati Abbottove kombinacije u maloj studiji

Prema maloj studiji u srednjoj fazi ispitivanja, kombinacija oralnih lijekova za hepatitis C koju razvija Abbott Laboratories je realizirala omjer izlječenja koji prelazi 90% kod do sada ne liječenih pacijenata.

Kroz 12 tjedana pacijenti u drugoj fazi poznatoj kao „Ko-pilot“ je primalo Abbotov inhibitor proteaze ABT-450 pojačan antivirusnim lijekom ritonavir sa svojim inhibitorom proteaze ABT-333 i ribavirinom koji se koristi u svim režimima za hepatitis C. Nivo virusa kod pacijenata je bio provjeren nakon 24 tjedna na stalan virološki odgovor (SVR). Oni koji su postigli SVR su smatrani izliječenim.

18 od 19 pacijenata (95%) koji su primili doze od 250mg ABT-450 u svojoj kombinaciji su postigli SVR. 13 od 14 pacijenata (93%) koji su primili dozu od 150 mg ABT-450 je postiglo SVR.

„Ovo pokazuje do sada ne zabilježeni omjer izlječenja za najučestaliji oblik hepatitis C infekcije“, izjavio je Scott Brun, potpredsjednik Abbottovog odjela za infektivna oboljenja. Iako potvrđujući kako učinkovitost i sigurnost lijekova zahtijeva puno veće pokuse, Abbott ostaje na putu realizacije treće faze testiranja koje počinje iduće godine.

Trećina studije koja je bila koncentrirana na pacijente koji nisu postigli odgovor na standardni režim interferona i ribavirina, 8 od 17 (47%) je postigla SVR. Abbott se nada kako će NS5A inhibitor koji se testira u nekoliko oralnih kombinacija povećati omjer SVR kod onih osoba koje nisu imale odgovor na prethodnu terapiju.LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)