Jon Secada se pridružio kampanji za podizanje svjesnosti o hepatitisu C

hcvTrostruki dobitnik Grammy nagrade Jon Secada bi želio da njegov otac Jose nije držao u tajnosti njegovu hepatitis C dijagnozu.

Jon Secada će posuditi svoj glas kampanji za podizanje svjesnosti među Latinoameričkom populacijom o hepatitisu C.

Otac Kubansko-Američkog pjevača i skladatelja je umro prošle godine od komplikacija povezanih sa virusom i nije uspio na vrijeme dobiti pomoć koji je trebao. Latinoamerikanci čine približno jednu trećinu od 3.2 miliona Amerikanaca koji boluju od hepatitisa C koji može godinama ostati u tijelu i ozbiljno oštetiti jetra. Dugo je postojala stigma o ovom oboljenju zbog toga što se može steći preko razmjene igala i seksualnog odnosa.

Secada će posuditi svoj glas kampanji kojoj je cilj podizanje svjesnosti među Latinoamerikancima o ovom oboljenju. American Liver Foundation i farmaceutska kompanija Merck (poznata kao MSD u SAD) sponzoriraju kampanju.LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)