Iranski znanstvenici su otkrili novu metodu za pojačanje imunogenetike cjepiva za hepatitis B

HBVIranski istraživači su dobili obećavajuće rezultate u povećanju imunološkog nivoa cjepiva za hepatitisa B preko jednostavne i jeftine metode.

Jednom kada plan bude uspješno testiran na ljudima, postoje šanse za industrijsku proizvodnju i izvoz proizvoda.

Cjepivo za hepatitis B nije u mogućnosti stvoriti prihvatljivi nivo imuniteta kod najmanje 10% osoba. Zbog toga su istraživači u cijeloj zemlji tražili novi pristup za povećanje imunogenetike cjepiva. Jedan od pristupa je i kombinacija adjuvanata i cjepiva što može povećati imunološki odgovor. Svrha ovog istraživanja je bila procjena efikasnosti Hep-c nano adjuvanata u cilju povećanja imunogenetike cjepiva za hepatitis B. Nano-adjuvant je bio dizajniran i proizveden na osnovi nanotehnologije u nadi kako može modificirati imunološki odgovor prouzročen hepatitis B cjepivom sa svojim jedinstvenim svojstvima.

Adjuvanti te čak i nano-adjuvanti koji se koriste u komercijalnim laboratorijima uobičajeno imaju ograničenu imunogenetiku a neki problemi se uobičajeno pojave zbog njihove toksičnosti. U ovom istraživanju pokušana je proizvodnja ne toksičnih adjuvanata koji imaju visoku imunogenetiku.

Rezultati pokazuju da ako nivo antitijela koji je proizveden u tijelu ostane stalan, stanični imunitet značajno indeksira povećanje zbog upotrebe nano adjuvanata. Hep-c nano adjuvanti povećavaju citokinski antivirusni interferon gama do 400% te također povećavaju proliferaciju bijelih korpuskula nakon što se one suoče sa virusnim antigenom hepatitisa B. Toksikološke studije su dokazale da su nano adjuvanti bili klasificirani među ne toksične materijale.

Rezultati istraživanja su objavljeni u žurnalu Vaccine, broj 31 od 22 siječnja 2013 godine


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)