Rusko ministarstvo zdravstva odobrilo Medivirov Simeprevir za liječenje hepatitisa C, genotipa 1

HCVMedivir AB je objavio kako je Rusko ministarstvo zdravlja odobrilo Sovriad® (simeprevir) za liječenje infekcije kroničnim hepatitisom C, genotipom 1 u kombinaciji sa peginterferonom alfa i ribavirinom kod odraslih osoba sa kompenziranim jetrenim oboljenjem (uključujući cirozu) koje prethodno nisu bile liječene ili koje nisu uspjele sa prethodnom interferonskom terapijom (pegilirani ili ne pegilirani) sa ili bez ribavirina. Rusija će biti prva zemlja unutar EMEA koja će dobiti pristup simepreviru koji predstavlja značajan napredak u tretmanu hepatitisa C.

„Rusko odobrenje je još jedan važan događaj za simeprevir pruža pacijentima sa hepatitisom C u Rusiji novi tretman za hepatitis C“ izjavio je Maris Hartmanis, izvršni direktor Medivira.

Statistike dobivene od strane Svjetske zdravstvene organizacije u 2011 godini su pokazale kako je Rusija treća po prevalenciji HCV sa procijenjenim brojem inficiranih osoba od 3.7 miliona. Iako točni podaci o trenutnim omjerima nisu raspoloživi, samo u siječnju 2014 godine je bilo 4858 novih dijagnosticiranih slučajeva HCV u Rusiji. Ovo odražava povećanje od 3.5% u usporedbi sa siječnjem 2013 godine.

Link

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)