Intravenski silibinin kao „tretman spašavanja“ za osobe koje nemaju odgovor na kombiniranu terapiju pegiliranim interferon

HCVPostoji nekoliko potencijalnih načina za upotrebu intravenskog silibina: za one koji nemaju odgovor na trostruku terapiju zajedno sa nastavkom pegiliranog interferona/ribavirina; na početku terapije za osobe sa cirozom ili bez nje ali ideja o infuzijskoj terapiji može za neke biti teška; prva terapija za osobe sa trostrukom terapijom koji imaju nepovoljnu TT & CT IL28b polimorfiju.

„Kao zaključak, intravenski silibinin može „spasiti“ one koji nemaju odgovor na tekuću standardnu terapiju. Zasnovano na našim promatranjima, nema potrebe za prekidanjem neuspješne standardne terapije prema utvrđenim kriterijima za prekid terapije, posebno kod pacijenata koji su postigli snažnu virološku supresiju ali nisu uspjeli postići nedetektabilnu HCV RNA na strandardnom tretmanu zbog toga što intravenski silibinin još uvijek može inducirati virološki odgovor kod 85% pacijenata omogućujući im nastavak terapije (terapija spašavanja). Intarvenski silibinin može također postati opcija liječenje za pacijente koji nisu uspjeli na trostrukoj kombiniranoj terapiji koja uključuje direktno djelujuće antivirusne lijekove. Treba istražiti optimalan način za postizanje stalnog virološkog odgovora.“Autor: Jules

PDF dokument

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)