Hepatitis C ne može usporiti Natalie Cole

Natalie ColeProšle godine Natalie Cole je uradila nešto što je rijetko morala uraditi u svojoj dugoj karijeri.
Otkazala je brojne nastupe.
„U 30 godina, mislim da sam otkazala možda 10 koncerata“, izjavila je. „To je nešto što ja ne radim.“
Pjevačica se morala povući zbog toga što se oporavljala od posljedica tretmana za hepatitis C koji je dobivala.

Cole je mjesecima znala da sa njom nešto nije fizički u redu. Prošlog travnja, serija analiza krvi je otkrila kako je bila inficirana sa jetrenim virusom koji je vjerovatno dobila u kontaktu sa zaraženim iglama kao korisnica heroina za vrijeme 1970-1980.
Cole je bila usred velikog rasporeda nastupa promocije zadnjeg izdanja, „Still Unforgettable” koji je kao i 1991 „Unforgettable ... With Love“ izvodila u virtualnom duetu („Walkin' My Baby Back Home“) sa svojim ocem, pokojnim Nat „King“ Cole.

Nakon što se srušila u hotelskoj sobi, 58-godišnja Cole se javila u bolnicu na testiranje, gdje su joj doktori rekli kako ima tekućine u plućima te 10% funkcije bubrega.

„Mogla sam umrijeti“, izjavila je dobitnica 8 nagrada Grammy.
Kao tretman, Cole je primala tjedne injekcije interferona (lijek koji se koristi kod pacijenata sa rakom) i Ribavirin, antivirusni lijek, koji su zajedno uzeli danak.
Izgubila je apetit, kosu i smršavila 7 kila. U isto vrijeme dovršavala je „Still Unforgettable“ te se pripremala za turneju koja je naposljetku i otkazana.

Nakon objavljivanja albuma, Cole je rečeno kako treba nekoliko tjedana ići na dijalizu.
Zbog ozbiljnih nuspojava, Cole je uzimala Ribavirin približno mjesec dana radije negoli predviđenih 48 tjedana koliko traje tretman.
„Zamislite kako mi je bilo  u svlačionici u Japanu, gola sa intravenskom iglom u ruci“, izjavila je. „Ali sam znala da je publika vani i da me čeka.“

Kod Natalie Cole virus je danas ne detektabilan i ona se vratila na turneju. U nedjelju ima koncert u „Spotlight 29 Casino“ u Coachella. Izjavila je kako će događaj večeri biti pjesma sa „Still Unforgettable“.
Cole je sretna što je zdrava i što radi. „Jednu stvar sam sigurno primijetila kada sam se vratila na posao, a to je da mi je glas svjetliji nego li ranije“, izjavila je.
„Božjom milošću, još uvijek ga imam. Nisam se uvijek dobro brinula o njemu, ali sam uvijek znala da je dar. Stvarno ga cijenim.“

Originalni članak možete pročitati ovdje

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)