Hepatitis B kampanja u San Franciscu je postala model

which one deserves to dieHep B Free kampanja u San Franciscu koja ima za cilj iskorjenjivanje jednog od najvećih ubojica u Azijsko-Američkoj zajednici se kopira širom zemlje.

Ted Fang direktor zaklade AsianWeek i jedan od pokretača kampanje u San Francsicu izjavio je kako nekoliko desetaka zajednica uključujući Philadelphia „pokušavaju reproducirati model iz San Francisca.“

Govoreći na manifestaciji na kojoj je gostovao i Baruch Blumberg, dobitnik nobelove nagrade za otkriće hepatitis B virusa i cjepiva, Fang je izjavio kako Hep B Free pomaže u otklanjanju stigme oboljenja koje ako se ne liječi može dovesti do smrtonosnog raka jetre.

Prema grupi, San Francisco ima najveći omjer raka jetre u SAD što nije slučajnost.

Hep B Free je okupio zajedno gradsko poglavarstvo i privatne davatelje zdravstvenih usluga. Ključ kampanje su bili oglasi na autobusima koji prikazuju različite grupe od 10 Azio-Amerikanaca i slogan, „Koja od njih zaslužuje umrijeti?“
koja od njih zaslužuje umrijeti

To se odnosi na činjenicu da je svaki deseti član Azijsko-Američke zajednice kronično inficiran sa ovim oboljenje.

U donjem videu Fang govori o tome kako je Hep B Free ukazao na jedinstvene karakteristike Azijsko-Američke zajednice uključujući 90% pokrića od strane zdravstvenog osiguranja kako bi uključio bolnice u San Franciscu.


Hep B Free sada traži od svakog doktora primarne zdravstvene zaštite u San Francisco da potpiše zamolbu za testiranje pacijenata koji imaju rizik od hepatitisa B. Fang je izjavio kako ih je 60% potpisalo uključujući sve liječnike u Kineskoj bolnici, North East Medical Services u Chinatown i Kaiser Permanente.

„Ovo nije samo problem Azijske zajednice,“ izjavio je Samuel So, direktor Asian Liver Center pri Stanford Univerzitetu. Ovo je problem zajednice. Ovo je Američki problem.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)