GlaxoSmithKline je dobio novo odobrenje od strane EU za upotrebu Revolade kod hepatitisa C

hcvGlaxoSmithKline je dobio novo odobrenje od strane EU za upotrebu Revolade kod hepatitisa C

Revolade (eltrombopag) od GlaxoSmithKline je odobren od strane Europske Komisije za nove hepatitis C indikacije.

Višenamjenski lijek je odobren za upotrebu kao tretman za mali broj trombocita kod odraslih pacijenata sa kroničnom hepatitis C infekcijom gdje je stupanj trombocitopenije glavni faktor u sprječavanju početka ili ograničavanja sposobnosti održavanja optimalne terapije zasnovane na interferonu.

Trombocitopenija je stanje karakterizirano niskim nivoom trombocita koji se često događa među oboljelima od kroničnog hepatitisa C kao posljedica oštećenja jetara kao i uobičajena nuspojava terapije pegiliranim interferonom.

Prije ovog odobrenja liječnici su bili bez vitalnih opcija za liječenje malog broja trombocita kod oboljelih od hepatitisa C usprkos tome što je 25% u ovoj grupi bilo zahvaćeno trombocitopenijom.

Paolo Paoletti, predsjednik GlaxoSmithKline onkologije izjavio je da odluka „znači da zdravstveni djelatnici sada mogu koristiti Revolade da bi pomogli pacijentima da počnu te da ostanu na interferonskoj terapiji što će omogućiti postizanje najboljih rezultata za te osobe.“


LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)