Gilead ispravlja kombiniranu studiju za HCV

hcvGilead je nedavno objavio odluku kako prekida upotrebu razvojnog kandidata GS 9190 koji je inhibitor polimeraze u pokusu koji procjenjuje GS 9190 u kombinaciji sa pegiliranim interferonom i ribavirinom (standardnim liječenjem) te ostalim lijekovima kod pacijenata koji su inficirani sa virusom hepatitisa C (HCV).

Gilead se nada kako će napraviti jedan od najvećih razvojnih procesa sa šest sastojaka koji su u kliničkom razvoju. Štoviše, Gilead također razvija patentom zaštićenu kombinaciju lijekova koji imaju za cilj smanjenje trajanje tretmana na 12-16 tjedana te bez upotrebe pegiliranog interferona koji je povezan sa nekim ozbiljnim nuspojavama.

Kompanija provodi studiju koja je u sredini razvoja a koja procjenjuje četiri oralna lijeka [GS 5885 (NS5A inhibitor), GS 9451 (inhibitor proteaze), GS 9190 i ribavirin] za liječenje infekcije hepatitisa C (HCV). Kompanija također provodi još jednu kombiniranu studiju o GS 9190 i inhibitora proteaze (GS 9256) sa standardnim liječenjem (pegilirani interferon/ribavirin).

Iako će se studija nastaviti po planu, Gilead je odlučio prekinuti doziranje GS 9190 u ovim studijama zbog izvješća o dvije ozbiljne nuspojave kod pacijenata koji su uključeni u studiju. Štoviše, studija koja uključuje GS 9190 ali ne uključuje pegilirani interfeon će se također nastaviti po planu. Ostale kombinirane studije koje uključuju GS 9451, GS 5885 te pegilirani interferon i ribavirin će se također nastaviti.
LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)