Gilead dobio pozitivne podatke od svog eksperimentalnog lijeka za hepatitis C

HCVGilead Sciences, proizvođač lijekova koji je prošli mjesec kupio Pharmasset zbog njegovog eksperimentalnog lijeka za liječenje hepatitisa C, najviše je skupio u tri godine nakon što je jedan od njegovih lijekova dao pozitivne rezultate kliničkog pokusa.

Pacijenti sa hepatitisom C i genotipom 1 (najučestaliji u Sjevernoj Americi) nisu imali detektabilan virus nakon četiri tjedna na ovom lijeku (PSI-7977) izjavio je Norbert Bischofberger, Gileadov glavni znanstveni službenik na konferenciji sa analitičarima i investitorima. Ranija studija ovog lijeka koji je kupljen za 10.8 milijardi dolara od Pharmasseta, je izliječila sve pacijente sa genotipom 2 i 3.

Proizvođači lijekova uključujući Gilead, Abbott Laboratories, Merck & Co., Vertex Pharmaceuticals Inc. i Bristol-Myers Squibb se bore u nastojanju da razviju novu klasu oralnih lijekova za hepatitis C koja će zamijeniti stare lijekove koji zahtijevaju injekcije. Bristol-Myers je prošlimjesec odlučio potrošiti 2.5 milijardi dolara kako bi kupio Inhibitex Inc. Zbog njegovog eksperimentalnog lijeka za hepatitis C.

„Čini se kako će Gilead odmaknuti daleko naprijed u utrci i nastaviti voditi zbog toga što njegov lijek 7977 nastavlja podržavati potencijalni 100% uspjeh izlječenja,“ izjavio je u intervjuu Michael Yee, analitičar RBC Capital Markets u San Franciscu. Ovi objavljeni podaci za genotip 1, važnu populaciju za koju do sada nije bilo dobrih podataka, nastavljaju pokazivati kako mogu podržati više milijardi dolara vrijednu franšizu lijeka 7977.“

Lijek je testiran u kombinaciji sa ribavirinom, lijekom koji se trenutno koristi za liječenje oboljenja. Terapija je dana pacijentima koji nisu uzeli ostale lijekove te onima kojima liječenje nije pomoglo sa ostalim lijekovima.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)