U Australiji dostupno novo liječenje za hepatitis C

HCVNedavno razvijeno liječenje za najrasprostranjeniji oblik hepatitisa C je odobreno i u Australiji od strane Therapeutic Goods Administration (TGA).

Victrelis, također poznat kao boceprevir dolazi iz skupine lijekova poznatih kao inhibitori proteaze.

Znanstvenici kažu kako je to efikasan način za borbu protiv hepatitisa C, genotipa 1.

Direktor AW Morrow gastroenterološkog i jetrenog centra u Sidney, profesor Geoff McCaughan izjavio je kako osobe koje boluju od ovog oblika hepatitisa C sada imaju prvu novu mogućnost za liječenje u desetljeću.

„U zadnjih deset godina je bilo vrlo malo napretka u raspoloživosti liječenja za hepatitis C a značajan dio pacijenata nije imao odgovor na trenutni standard liječenja,“ izjavio je profesor McCaughan.

Victrelis je odobren za liječenje koje direktno djeluje na virus hepatitisa C i sprječava njegovu replikaciju i reprodukciju.“

Izjavio je kako je to bio veliki korak naprijed u borbi protiv hepatitisa C, genotipa 1.

„Nažalost, hepatitis C je tiho oboljenje za koje postoji vrlo mala svjesnost o njegovom stanju a pacijenti ga obično otkriju kasno sa ozbiljnim komplikacijama.“

„Hepatitis C je veliki teret za osobe a još je uvijek jako stigmatiziran a postojanje još jedne mogućnosti liječenja označava progres u liječenju pacijenata sa ovim oboljenjem.“

Hepatitis C utječe na više od 200,000 Australaca a svake godine se prijavi 20,000 novih slučajeva.

Glasnogovornik TGA je izjavio da sada kada je Victrelis odobren, on je stavljen za javnu upotrebu.

LINK

Mobilni InfoHep Centar

Mobilni InfoHep Centar je medicinsko vozilo opremljeno za pružanje zdravstvenih usluga na terenu. Njegovim radom, a u suradnji sa stručnjacima regionalnih Zavoda za Javno Zdravstvo i bolničkih centara diljem Republike Hrvatske, po prvi put kompletna i izvrsna usluga (povjerljivo i anonimno savjetovanje i testiranje, pretraga jetre elastografijom te zakazivanje termina kod liječnika specijaliste) dovodi se na teren korisnicima.

Pročitaj više
info-icon
info-icon

PODRŠKA

PRIMATELJ:
ime - HEPATOS
adresa - Doverska 29, 21 000 Split
banka - OTP banka
IBAN - HR5224070001100573436

PODRŠKA

Na ovom mjestu ćemo sa velikim zadovoljstvom objavljivati popis osoba i poduzeća koji su „Hepatosu“ ukazali povjerenje i ponudili svoju pomoć na način na koji su najbolje mogli. Netko nam je financijski pomogao, netko je pomogao u uređivanju prostora, netko je pomogao u stručnom usavršavanju djelatnika, netko je poklonio dragocjene trenutke svog slobodnog vremena, netko toplu ljudsku riječ.

SVIMA VAM OD SRCA HVALA! BEZ VAS BI RAD NAŠEG DRUŠTVA BIO NEODRŽIV!

pogledaj više

Online savjetovalište

info-icon

Zahvaljujemo Vam na povjerenju koje ste nam do sada ukazivali postavljanjem pitanja na našem forumu. U našoj novoj rubrici „On-line savjetovalište“ na Vaša pitanja odgovarat će vodeći stručnjaci iz područja hepatologije. Na neke upite, na žalost, nećemo moći odgovoriti te ćete se za odgovore na neka pitanja specifično vezana za vaš zdravstveni problem morati obratiti svom liječniku.

Da bismo Vam mogli poslati odgovor na Vaše pitanje, morate nam ostaviti Vašu e-mail adresu. Ukoliko ne želite ostaviti svoju privatnu e-mail adresu, otvorite novu na nekom od mnogih besplatnih e-mail servisa (google, yahoo, net.hr)